Skip to main content

Mahkemeler, 23 Ekim’de Grayscale’in anlık Bitcoin ETF teklifi ile ilgili yeni bir emir çıkardı. Bu karar, çeşitli piyasalarda artışı beraberinde getirdi.

Grayscale, GBTC fonunu anlık bir Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) haline getirmeyi hedefliyor. Mahkemeler, 29 Ağustos’ta Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komitesi’nin (SEC) ilgili teklifi gözden geçirmesi için bir yargı kararı çıkardı. Konu, bu hafta mahkemelerin daha fazla gözden geçirme yapılmasını sağlayan resmi bir emir çıkarmasıyla tekrar gündeme geldi.

En son çıkan emir, birden fazla varlıkta büyümeye denk geldi. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) bugün %5.9 artış gösterdi.

Kripto piyasası ise daha geniş çapta kazançlar yaşadı. Bitcoin (BTC), 24 Ekim saat 22.00 UTC’de sona eren 24 saatlik dönemde %7.6 artış gösterdi. Bitcoin, aynı zaman diliminde %3.9 artışla Ethereum’u (ETH) ve %5.4 artışla tüm kripto piyasasını geride bıraktı.

Öte yandan, Coinbase hissesi (COIN) %6.3 artış yaşadı. Bu kazançlar kısmen, şirketin kendi SEC davasıyla ilgili dosyalama süresine veya kripto borsasıyla ilgili daha geniş gelişmelere bağlanabilir. Ancak, Coinbase’in çeşitli planlanan ETF’ler için, Grayscale’in önerdiği fonu hariç tutarak, gözetim paylaşım anlaşmalarına katılması bekleniyor.

ETF Onayı Kesin Değil

Son dönemdeki anlık Bitcoin ETF’leri, genellikle Grayscale‘in mahkeme zaferi, BlackRock’ın kendi fonunu kurma çabaları ve Coinbase’in bazı ETF’lerde potansiyel rolü nedeniyle umut vaat edici olarak görülüyor.

Ancak, genel iyimserliğe rağmen, SEC şu ana kadar böyle bir fonu onaylamadı ve şüpheye neden olan durumlar var. İlk olarak, Grayscale ile ilgili yukarıdaki dosyalama, SEC’nin şirketin teklifini gözden geçirmesini, ancak mutlaka onaylamasını zorunlu kılmıyor.

Diğer yandan, BlackRock’ın ETF’ine dair görünen ilerlemelerin erken olduğu raporları var. BlackRock’ın planladığı ETF’nin kodu, yakın zamanda Depozito Güven ve Takas Kurumu’nun (DTCC) web sitesinde yer aldı. Bu, fon için bir adım ileri olarak kabul edilse de, kod daha sonra listelerden kaldırıldı.

Eski bir SEC avukatı Bloomberg’e, anlık bir Bitcoin ETF’nin onayının garanti olmadığını da öne sürdü.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.