Skip to main content

Düzenleyici, kripto firmalarında üç yaygın eksiklik tespit etti ve uyulmaması halinde 200’den fazla uyarı yayınladı.

İngiltere’nin Finansal İdare Otoritesi (FCA), birçok kripto şirketinin yeni tanıtım gereksinimlerini karşılamadığını 25 Ekim‘de açıkladı. İlgili kurallar 8 Ekim’de yürürlüğe girdi. Bu kurallar, şirketlerin kullanıcılara, bazı kripto ürünlerine yatırım yaparak tüm yatırımlarını kaybedebilecekleri konusunda uyarıda bulunmalarını gerektiriyor. Ayrıca, kurallar şirketlere, yönlendirme bonusları sunmalarını da yasaklıyor.

FCA şimdi üç yaygın eksiklik belirledi. İlk olarak, şirketlerin kripto para hizmetlerinin güvenliği, güvenilirliği ve kullanım kolaylığı hakkında riskleri vurgulamadan iddialar ortaya koyduğunu söylüyor.

İkinci olarak, bazı şirketlerin uyarılarını yeterince görünür kılmadığını, çünkü bazı uyarıların küçük yazı tiplerini veya zor görülen renkler ve yerleşimleri kullandığını belirtiyor.

Üçüncü olarak, bazı firmaların belirli ürünlerle ilgili riskleri yeterince açıklamadığını söylüyor.

FCA, Kurallara Uymayan Firmalara Karşı Harekete Geçecek

FCA, gereksinimleri karşılamayan firmalara karşı harekete geçeceğini belirtiyor. Düzenleyici, şimdiye kadar rebuildingsociety isimli şirkete kısıtlamalar getirdi. Bu şirketin, Binance ile iş birliği yaparak borsanın İngiltere hizmetlerini sağlaması bekleniyordu; ancak, Binance daha sonra İngiltere müşterilerini kabul etmeyi durdurdu.

Bugüne kadar, düzenleyici yeni kuralları ihlal eden firmalara 221 uyarı yayınladı. Bu uyarıların birçoğu, düzenlemeler yürürlüğe girdikten hemen sonra verildi. Endişe yaratan şirketlerin çoğu pek tanınmamış olsa da, bazıları HTX ve KuCoin gibi firmaları da ilgilendiriyor.

Yeni kripto pazarlama rejimi son derece katı ve hükümete, şirketlere sınırsız para cezası uygulama ve yöneticilere hapis cezası verme yetkisi tanıyor. Kurallar, yalnızca İngiltere müşterilerine hizmet veren ve İngiltere dışında bulunan şirketlere de uygulanıyor.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.