Skip to main content

Muhasebe yöntemleri, risk değerlendirme teknikleri ve gözetim paylaşımı düzenlemeleri konularını ele alıyor.

ARK Invest, 11 Ekim‘de Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunduğu bir değişiklikle, spot Bitcoin ETF teklifini güncelledi. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, X (eski adıyla Twitter) üzerinde, güncellemenin Coinbase’in saklama uygulamalarına yorum eklediğini belirtti. Başvuru, fonun varlıklarının Bitcoin blockchain üzerinde ayrı adreslerde tutulduğunu ve ETF varlıklarının şirket veya müşteri varlıklarıyla bir araya getirilmediğini açıklıyor.

SEC daha önce, yetersiz gözetim paylaşım anlaşmaları nedeniyle spot Bitcoin ETF başvurularını eleştirmişti.

 Başvuru Madencilik ve Yasadışı İşlemleri de Ele Alıyor

Van Buren Capital’in Genel Ortağı ve Genel Hukuk Müşaviri Scott Johnsson, güncellenmiş başvurunun yasadışı faaliyetlerle ilgili yorumlar içerdiğini ayrıca belirtti. Başvuru, kripto paranın yasadışı işlemlerde giderek daha fazla kullanılması ya da böyle algılanması durumunda, ETF’nin değerinin düşebileceğini gösteriyor.

Johnsson, başvurunun Bitcoin madenciliği ve elektrik tüketimi ile ilgili bir bölümü de tanımladı. Güncellenmiş başvuru, madencilikten kaynaklanan çevresel sonuçlar, hükümet düzenlemeleri, değişen enerji fiyatları ve madencilik firmalarının kapanmalarının, Bitcoin’in fiyatını ve önerilen fonun değerini düşürebileceğini kabul ediyor.

Balchunas, güncellemenin birkaç hafta önce SEC tarafından başlatılan bir sürecin yanıtı olabileceğini belirtti. 29 Eylül’de, düzenleyici BlackRock (iShares), Valkyrie ve Invesco Galaxy’nin teklifleri hakkında ve BitWise’ın bir teklifi hakkında daha kapsamlı yorumlar istemişti. ARK Invest o zamanlar bir talebin konusu olmamıştı, ancak güncellemesi SEC’nin bazı endişelerini ele alıyor gibi görünüyor.

Bugüne kadar, SEC bir spot Bitcoin ETF onaylamadı. Ancak, kurum 2021’de Bitcoin vadeli işlem ETF’lerini ve son haftalarda Ethereum vadeli işlem ETF’lerini onayladı.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.