Skip to main content

Fed başkanının açıklamalarının ardından Bitcoin, 17 ayın en yüksek seviyesine çıkarak 1 milyon TL‘yi aştı. Böylece Dolar/TL bazında tarihi rekor kırdı.

Federal Rezerv’in faiz oranlarını değiştirmemesi ve Powell’ın yaptığı konuşmanın kripto yatırımcıları tarafından olumlu bir şekilde karşılanması sonucunda Bitcoin, 24 Ekim’den bu yana görülen 17 aylık en yüksek seviyesine çıkarak yatay pozisyonunu yukarı yönlü kırdı.

Aynı zamanda Bitcoin, günün erken saatlerinde 36.000 dolarlık sınırı da aştı. Kripto para birimi, 2023 yılının en yüksek değerine ulaştıktan sonra sabah saatlerinde 35.300 dolara geriledi. Ekim ayının ikinci yarısından bu yana düşüş eğilimi gösteren Bitcoin, Mayıs 2022’de yaşanan fiyat düşüşlerinin görüldüğü bölgeye geri dönmüş durumda.

SEC Onayı Beklentilerinin Etkisi Görülüyor

Spot Bitcoin ETF‘nin onaylanmasına dair beklentiler ve Federal Rezerv’in üst üste iki ay boyunca faiz oranlarını sabit tutması sonrasında faiz artırım sürecinin sona erebileceği yönündeki spekülasyonlar, kripto para biriminin trendini sürdürmesine katkıda bulunuyor.

Öte yandan, bazı teknik göstergeler ve piyasa uzmanlarının değerlendirmelerine göre kripto para piyasası şu an boğa piyasasının ilk aşamasında olabilir.

Altcoin Piyasasında Hareketlilik

Bitcoin değerinde yukarı yönlü hareket sonrası altcoinlerde de büyük artışlar görüldü. Solana (SOL) son 24 saatlik verilere göre %12 değer artışı yaşayarak 43 dolar seviyesine ulaştı. Polygon (MATIC), Cardano (ADA) %6 oranında yükseldi.

Son bir gün içindeki ortalama işlem hacmi %50 oranında artış göstererek 60 milyar dolar seviyesine yükseldi. Aynı zamanda, kripto para piyasasının toplam değeri de %2,6’lık bir artışla 1,31 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaştı.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.