Skip to main content

Alım Satım Nasıl Yapılır?

EgeMoney’de alım-satım işlemleri yapmanız için öncelikle  KYC (Müşterini Tanı/Know Your Customer) adımlarının hepsini tamamlamanız gerekmektedir. Tamamlamanız gereken adımlardan biri de Banka Hesabı Doğrulama işlemidir. Banka hesabınızı doğrulamak için:

Web sitesinde yer alan doğrulama sayfasında karşınıza birden fazla doğrulama adımı çıkar. Bu yazıda anlatacağımız banka hesabı doğrulaması için, önceki adımları tamamlamış olmanız gereklidir. Platform üzerinde daha önce doğrulama yaptığınız sayfada aşağıya indiğinizde 8 ve 9 numaralı iki ayrı doğrulama görürsünüz. 8 numaralı doğrulama, çekme işlemi için gereklidir.

EgeMoney'den Nasıl Türk Lirası Çekebilirim?

Doğrulamayı tamamlamak için: 

  1. Sağ altta yer alan “Doğrula” butonuna tıklayınız.
  2. IBAN doğrulaması için lütfen kendi hesabınızdan Ege Money hesabına TL yatırınız.
  3. IBAN’ınızı girip Ege Money hesabına TL yatırdıktan sonra altta yer alan gönder butonuna basınız. Gönderme işleminden sonra maksimum 72 saat süren onay sürecine girersiniz ve 72 saat içerisinde yönetici kontrolünden geçen bilgileriniz onaylanır.
  4. Sistem kontrolü sonucunda her şey yolundaysa yatırdığınız tutar TL hesabınıza yansıyacak ve IBAN numaranız doğrulanacaktır.

Banka hesabınız doğrulandıysa ve hesabınıza bir miktar Türk Lirası yatırdıysanız, aynı şekilde Türk Lirası çekme işlemi için de hazırsınız demektir. EgeMoney’den Türk Lirası çekmek için:

Yukarıda görülen menüden “Cüzdan” bölümünü seçiniz ve Ana Hesap başlığına tıklayınız.

EgeMoney'den Nasıl Türk Lirası Çekebilirim?

Karşınıza çıkan sayfanın sağ üst köşesinde yer alan “Çek” başlığına tıklayınız.

EgeMoney'den Nasıl Türk Lirası Çekebilirim?

Burada karşınıza 3 adet çekme opsiyonu çıkar. Ortada yer alan “FIAT Çekme İşlemi” başlığına tıklayınız.

Açılan pencerede varlık seç bölümünü, miktarını ve banka hesabı seç bölümlerini görebilirsiniz. Bu işlemde, Türkiye’de bulunan şahsi herhangi bir banka hesabından Ege Money hesabınıza günlük para çekme limitiniz dahilinde istediğiniz miktarda Türk Lirası çekebilirsiniz.

Varlık seç bölümünde para birimini(TRY) seçiniz.

Bundan sonra, çekmek istediğiniz TRY miktarını girmelisiniz.

Ardından, kullanmakta olduğunuz ve doğruladığınız banka hesabını seçmelisiniz. Eğer karşınıza “No Data” uyarısı çıkıyorsa, banka hesabınız doğrulanmamış ve sisteme kayıt olmamış demektir. Seçiminizin ardından bir ödeme yöntemi ekleyiniz.

Ödeme türünü, ödeme yöntemi, hesap sahibinin adı, hesap numarası ve banka ismi (isteğe bağlı) bilgilerinizi eklemeniz gerekir.

Sonraki doğrulamalar için ‘Güvenilir’ olarak kaydet butonuna tıklayabilirsiniz. Bu bilgileri ‘güvenilir’ olarak kaydederseniz, bu banka hesabını gelecekteki işlemler için kullanabilirsiniz.

Tüm boşlukları eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra, en altta yer alan “Gönder” butonuna tıklayınız.

EgeMoney platformunda yapmak istediğiniz işlemler için blog sayfamızı takip edebilir ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.