Skip to main content

egemoney kripto botlari nedir

Kripto botları alım satımları otomatikleştirmek için kullanılan botlardır. 

Kripto para birimleri, dakikalar içinde önemli ölçüde dalgalanan fiyatlar ile değişken olmakla bilinir.

Çoğu durumda yatırımcılar, teorik olarak kendilerine sunulan en uygun işlemi gerçekleştirmek için fiyat değişikliklerine yeterince hızlı tepki veremezler. Borsalardaki ve işlem sürelerindeki yavaşlamalar bu sorunu daha da kötüleştirmektedir. İkincisi, yatırımcılar her zaman en iyi işlemleri elde etmek için kripto para piyasalarına gerektiği kadar zaman ayıramazlar. Bunu yapmak için tüm dünyadaki kripto para borsalarının 24 saat izlenmesi gerekir. Neyse ki birçok yatırımcı için bu sorunlara çözümler var. Birincil çözüm ise, yatırımcılar adına ticaret yapan ve işlemleri yürüten kripto botlarıdır.

Burada traderların aklına “kripto bot nedir?” sorusu gelir. Trading botları olarak da bilinen kripto botlarının kullanım amacı, yatırımcıların kripto para dünyasında ve borsalar nezdinde daha az vakit harcayarak daha az zahmetle trade yapabilmesini sağlayarak, yatırımcıya zamandan tasarruf sağlayıp özel hayatına daha çok vakit ayırma kolaylığı sunar.

Kripto ticaret botlarının oynadığı bir diğer önemli rol, ticaret kararlarında insan duygularını ortadan kaldırmaktır. Ne kadar deneyimli olursanız olun, duygulara kapılabilir ve ticarette size çok pahalıya mal olabilecek hatalar yapabilirsiniz.

Kripto Bot Programı Nasıl Kullanılır?

Önceden tanımlanmış kurallara göre alım satım botlarını kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca onları alım satım ihtiyaçlarınıza göre programlayabilirsiniz. Örneğin, kripto ticaret stratejinize bağlı olarak, belirli bir kripto para birimini belirli bir zamanda veya fiyattan satın almasını sağlamak için ayarları değiştirebilirsiniz.

Böyle bir stratejiyi ticaretinizde uygulamadan önce test etmenize izin veren geriye dönük test hizmetleri de sağlar. Bu, böyle bir ticarete girerken riskinizi önemli ölçüde azaltır.

Belki de en etkileyici yanı 7/24 ticaret yapmalarıdır ki bu hiçbir trader’ın işlemleri için ayıramayacağı bir vakit gerektirir. kripto  botlarını, piyasa hareketlerine bağlı olarak gece veya gündüz belirli zamanlarda alım satım yapmaları için programlayabilirsiniz.

Yine de trade işlemlerini salt botlar üzerinden gerçekleştirmek her zaman en karlı işlem seviyesini elde etmek anlamına gelmeyebilir. Belli piyasa koşullarına ayarlanan bot, mevcut koşulların değişmesi halinde insan müdahalesine ihtiyaç duyabilir. Sürekli değişen piyasa koşulları, botun strateji parametrelerinin güncellenmesini gerektirebilir. 

Kripto botlar genellikle kısa süreli ve al/sat yapan yatırımcılar için kısa pozisyonlarda etkilidir. Alınan kripto parayı değer yatırımı olarak gören ve elinde uzun süre tutmak isteyen (hold) yatırımcılar için kripto bot ile trade işlemleri her zaman maximum seviyede trade imkanı sunmayabilir.

EgeMoney Telegram Bot ile Kripto Analizi

EgeMoney Telegram Analiz botu, analiz etmek ve incelemek istediğiniz kripto paraların verilerini, size seçeceğiniz birkaç farklı yoldan sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Bu botu bir all-in-one aracı olarak düşünebilirsiniz. Bot, aktive ettiğiniz andan itibaren birden fazla coin hakkında belirttiğiniz süre içerisinde bilgi almanızı sağlar ve devre dışı bırakma özelliğine sahiptir.

Bot içerisinde seçtiğiniz zaman aralığında Elwave Çizelgeleri, Quickview ve Prediction bilgilerine erişebilirsiniz. 

Hemen Ege Money kripto Telegram botunu kullanmaya başlamak için tıklayın!

Daha fazla bilgi için blog sitemizi ziyaret ediniz.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.