Skip to main content

Tesla’nın Q2 2023 mali yılının üç aylık kazanç raporu dün gece yayınlandı ve ekonominin mevcut durumu göz önüne alındığında şaşırtıcı derecede iyi.

Sağlıklı Marjlar, Rekor Gelirler

Rapora göre, 2023’ün ikinci çeyreği üretim ve teslimatlar açısından yeni rekorlar gördü. Tesla aynı zamanda bugüne kadarki en yüksek geliri elde etti. Bu çeyrekte, Tesla 24.9 milyar dolar kazandı. Bu sadece önceki çeyrekte elde edilen gelirden yaklaşık 1.6 milyar dolar daha fazla olsa da, yıllık bazda %47’lik bir kar artışını temsil ediyor.

2022’nin ikinci çeyreğinde, Tesla’nın gelirleri 17 milyar dolar civarında seyrediyordu.

O zamanlar Tesla, dünya çapındaki ekonomik krizin etkileriyle başa çıkmakta zorlandıklarını açıklamıştı – bu, Elon Musk’ın Tesla’nın Bitcoin varlıklarının yaklaşık %75’ini satmaya karar verdiği sebeplerden biri olabilir. Bu satış, o dönemde yaklaşık 936 milyon dolar serbest bırakmıştı.O zamanlar Musk, BTC’yi satma kararının, bazı endişeli yatırımcıların o zamanlar ona yönelik olarak suçladığı bir “pump and dump” şeması nedeniyle alınmadığını açıklamıştı. Bunun yerine, BTC’yi satma kararı, sadece likidite eksikliğinden dolayı alınmıştı. Ayrıca, Musk Dogecoin varlıklarının hiçbirini satmamıştı.

“Belki fiyatı artırırım, ama kesinlikle fiyatı yükseltip satmaya ya da bunun gibi bir şeylere inanmıyorum. Bitcoin’in başarılı olmasını görmeyi isterim.”

Kriz Önlendi, HODLing Devam Ediyor

Sözüne sadık kalan Elon Musk, gerekli likiditeye ulaşıldıktan sonra Bitcoin yığınını satmayı bıraktı.

Bu HODLing kararının kişisel değerlerden mi yoksa Microstrategy’in CEO’su Michael Saylor’ın enflasyona karşı bir koruma olarak BTC kullanma stratejisinden mi kaynaklandığı belirsizdir.

Bu yılın başlarında Saylor, son 2 yıldaki kripto piyasasındaki dalgalanmalara rağmen büyük miktarda Bitcoin tutarak rakiplerinin önünde kalmayı başardığını yatırımcılara açıklamıştı.

“Nihayetinde, daha iyi bir stratejinin ne olabileceğini görmek kolay değil. Bitcoin satın alarak ve elinde tutarak, kurumsal yazılım işinde rakiplerimize göre daha başarılı olabildik. Bitcoin için düzenleyici ortam iyileşiyor. Kripto endüstrisinden sermaye çıkarken, Bitcoin’e yöneliyor.”

Ancak Tesla’nın Bitcoin varlıklarının bir yıl boyunca dokunulmadığı gerçeği, Musk’ın Bitcoin’in dünya genelinde sağlayabileceği değeri hala inandığına işaret ediyor.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.