Skip to main content

Avukatlar, Kwon’un ABD’de olmasının imkansız olduğunu savunuyor. Karadağ’da tutuklu olması, SEC’e yazılı ifade vermesini engelliyor ve onun adil yargılanma hakkını ihlal ediyor.

Terraform Labs’ın kurucusu Do Kwon, şirketinin Terra ve Luna tokenlarının büyük çöküşü hakkında ABD’de sorgulanmasını isteyen Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) talebini reddetmek için bir mahkeme dilekçesi sundu. Kwon’un avukatları, stablecoin’in yaratıcısının ABD düzenleyicilerine ifade verme fırsatına kesinlikle karşı çıkıyorlar.

Avukatlar, Kwon’un Karadağ’da süresiz olarak tutuklu olduğu için ABD’de olmasının “imkansız” olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca, yazılı ifade vermesinin, Amerikan yasalarına göre onun adil yargılanma hakkını ihlal edeceğini savunuyorlar.

SEC, TFL’nin Kurucusu Do Kwon’un Hızlı Bir Şekilde Sorgulanmasını İstiyor

SEC, Do Kwon’un hızlı bir şekilde sorgulanması gerektiğini vurgulayarak, 13 Ekim keşif süresi bitmeden önce mahkemeden izin talep etti. Ancak, Kwon’un hukuk ekibi bu teklife karşı çıkıyor. İmkansız bir şeyi zorlayan bir emrin hiçbir pratik amacı olmadığını ve yargı otoritesini zayıflatacağını belirtiyor.

Kwon’un avukatları daha önce, SEC’in eski yasalarla kripto paraları düzenlemeye çalışmasının uygun olmadığını savunmuşlardı. Özellikle, Kongre, yürütme ve ajanslar arasında ‘menkul kıymetin’ ne olduğu konusunda bir fikir birliği olmadığı göz önünde bulundurulduğunda, bu düzenlemenin uygun olmadığını iddia etmişlerdi.

SEC’nin Terraform Labs’a Açtığı Dava

Şubat ayında, SEC, Terraform Labs şirketine karşı bir dava açtı. Şirketin TerraUSD adlı sabit koininin güvenliği hakkında yatırımcılara yanlış bilgi verdiğini iddia etti. Bu sabit koin, yatırımcılara yüzde 20’ye kadar getiri vaadiyle tasarlandı. Ayrıca, karşılığı olan Luna koiniyle bağlantılı bir mekanizma aracılığıyla dolarla eşit değerini koruyacağı sözü verildi.

Dava, sanıkların Hem Menkul Kıymetler Yasası hem de Borsa Yasası’ndaki kayıt ve dolandırıcılıkla mücadele hükümlerini ihlal ettiklerini iddia ediyor. Öte yandan, TerraUSD ve Luna’nın Mayıs 2022’de yaşadığı büyük düşüş, Terra ekosisteminin toplam piyasa değerinde 60 milyar dolarlık şaşırtıcı bir kayba yol açtı. Bu olay, tüm kripto para sektöründe 300 milyar dolarlık bir değer kaybına neden oldu.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.