Skip to main content

Terraform Labs CEO’su Chris Amani, short satıcıların UST saldırısının başlangıcında FTX ile ilişkili hesapları kullanarak büyük satış emirleri gönderdiğini iddia etti.

Terraform Labs (TFL), başarısız Terra blockchain’inin geliştiricisi, 19 Temmuz tarihli mahkeme belgesine göre, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı açtığı davayı savunmak için iflas etmiş FTX’ten ilgili belgeleri talep etmek istiyor.

Şubat ayında, SEC, blockchain geliştiricisini ve eski CEO’su Do Kwon’u, sahtekarlık faaliyetleri ve piyasa manipülasyonu yoluyla Terra/LUNA tokenlerinin çöküşüne neden olmakla suçladı.

Ancak şirket, Terra USD (UST) depeg’inin, stabilcoin ve ekosistemine yönelik “koordineli bir ‘short’ saldırısı” nedeniyle üçüncü taraflar tarafından yapıldığını ve bunun sonucunda yaklaşık 40 milyar dolarlık zarara yol açtığını sürekli olarak savundu.

İddiasını kanıtlamak için, Terra blockchain geliştiricisi FTX’in, UST ve LUNA da dahil olmak üzere geliştirdiği kripto para birimlerinin “büyük hacimli kripto para birimleri satış/tekliflerini” içeren belgeleri sağlamasını istiyor. Şirket özellikle, Mayıs 2021 ve Mayıs 2022 tarihleri arasında Jump Trading’in UST ve LUNA ile yaptığı işlemleri gösteren belgelerin yanı sıra, Mart 2022 ile Mayıs 2022 tarihleri arasında diğer kısa satıcıların işlem hesaplarını ve cüzdanlarını sunmasını istiyor.

“Bu kanıtlar, Borçlu’nun elinde, gözetiminde ve/veya kontrolünde bulunmaktadır. TFL, Jump Trading LLC’nin bu borsalarda UST veya LUNA işlem yapmak için kullandığı cüzdanlar hakkında merkezi FTX International ve FTX US Borsalarından bilgi talep etmektedir.”

TFL’nin yeni CEO’su Chris Amani, kamuoyunda yayınlanan sipariş defteri bilgilerinin, kısa satıcıların UST saldırısının başlangıcında FTX ile ilişkili hesapları kullanarak büyük satış emirleri gönderdiğini gösterdiğini belirterek destekleyici bir dilekçe de verdi. Amani ekledi:

“Halka açıklanan blok zinciri verileri aynı zamanda, saldırıya dahil olduğu tespit edilen cüzdanların UST satışlarının getirisini FTX borsası depozito cüzdanlarına aktardığını göstermektedir.”

Sonuç olarak, TFL, FTX International ve ABD yan kuruluşu FTX US’den belge talep etme yetkisi verilmesini talep ediyor. Eğer talep kabul edilirse, şirket bu belgelerin derhal serbest bırakılmasını istiyor, çünkü duruşması en geç 30 Kasım’da başlayacak.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.