Skip to main content

Kullanıcılar, Telegram uygulaması içinde doğrudan Tether, Toncoin ve Bitcoin kullanarak satıcılara ödeme yapabilecekler. Ödemeler, Wallet Pay’i kullanarak satıcıların botları veya web uygulamaları üzerinden Telegram üzerinden yapılabilir.

Telegram’a entegre edilmiş olan The Open Network (TON) temelli kripto ve ödeme çözümü olan Wallet, popüler mesajlaşma uygulamasında Wallet Pay’i başlatıyor ve Bitcoin, Tether ve Toncoin ödemelerini sağlıyor.

Satıcılar ve Wallet Pay kullanıcıları, mal ve hizmetler için anında ve güvenli ödemeler yapmak için kripto varlıkları kullanabilirler. TON Vakfı tarafından sağlanan bir açıklamada, “Düzgün ve basit ödeme süreci, satıcının Telegram üzerindeki botu veya web uygulaması içinde sadece birkaç dokunuşla gerçekleştirilebilir” denildi.

TON Vakfı, TON blok zincirinin arkasındaki destekçiler ve katkıda bulunanların kar amacı gütmeyen bir grubudur.

Telegram  700 Milyon Kullanıcıya Sahip

Wallet Pay kullanıcıları, önceden kripto para birimlerini elde etmek zorunda değiller ve ödeme süreci sırasında bir banka kartını kullanarak Wallet hesaplarını doldurabilirler. Wallet Pay, tüketiciler ve satıcılar arasındaki işlemler için olsa da, Telegram üzerinde @wallet botu aracılığıyla kullanıcılar arasında peer-to-peer kripto transferleri de mümkündür.

TON Vakfı, entegrasyonun, Telegram’ın 700 milyondan fazla bireyden oluşan geniş kullanıcı topluluğuna satıcıların erişim sağlayacağını söyledi.

TON Vakfı’nın kurucu üyesi Andrew Rogozov, açıklamada şunları söyledi: “Farklı işletmeler, Wallet Pay’in sorunsuz ödeme çözümünü kullanarak Telegram ve TON ekosistemlerinden yararlanabilir. Bu tür sıkça talep edilen bir işlevselliği geliştirerek ve tanıtarak, TON’un temel misyonu olan kripto para biriminin yaygın benimsenmesine bir adım daha atıyoruz.”

Kullanıcılar, Wallet Pay’in halka açık beta sürümünü Wallet Pay botu aracılığıyla deneyebilir veya teknolojinin ölçeklendirilmesi ve kullanılabilirliği hakkında daha fazla güncelleme için web sitesi üzerinden bir satıcı olarak başvurabilirler.

The Open Network, başlangıçta Telegram Messenger’ın kurucuları tarafından 2018 yılında tasarlanmış ve daha sonra TON topluluğuna geliştirmesi için devredilmiştir.

Geçen ay, TON Vakfı, TON ağı için bir yakma mekanizması önerdi ve %50 işlem ücretinin yakılmasını önerdi.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.