Skip to main content

Ünlü milyarder yatırımcı Paul Tudor Jones, Amerika’nın büyük borçları ve jeopolitik riskler nedeniyle hisse senetlerinden ziyade Bitcoin ve altını tercih edilebilir yatırımlar olarak gördüğünü belirtti.

10 Ekim’de CNBC’ye verdiği röportajda, artan jeopolitik gerilimler ve Amerika’nın zor ekonomik durumu nedeniyle riskli varlıklara yatırım yapmanın zor bir dönemde olduğunu söyledi. Tudor Yatırım’ın kurucusu ve baş yatırım sorumlusu, şu anda Amerika’da hisse senedi yatırımcısı olmanın zor olduğunu ifade etti.Amerika’nın şu anda II. Dünya Savaşı’ndan bu yana en zayıf mali durumunda olduğunu, borç oranının GSYİH’ye göre %122 olduğunu belirtti. CNBC’ye göre, İsrail-Hamas savaşının çok büyük jeopolitik riskler yarattığını söyledi. Bu durumun, piyasada riski artırabileceğini ifade etti. Jones,

“Hisse senetlerini sevmiyorum ama Bitcoin ve altını seviyorum.” dedi.

Amerika’nın mali sorunlarının nedenini yüksek faiz oranlarına ve artan borçlara bağladı. Şu anda faiz oranları %5,5 iken, ulusal borç rekor seviye olan 33,5 trilyon dolar.

Yatırımcı, son üç yılda Bitcoin’e olan ilgisini korudu ve 2020’de varlıklarının %1-2’sini BTC’ye ayırdığını söyledi. Bir sonraki yıl, Bitcoin’e %5 oranında yatırım yapmak istediğini belirtti.2023’ün zor döneminde bile bu varlığa olan ilgisini sürdürdü.

BTC Fiyat Görünümü

Bu büyük desteği almasına rağmen Bitcoin (BTC), güncel olarak %2 düşüşle 27,151 dolara geriledi.

Bitcoin, hafta sonu 28,000 dolar direncini kıramadı ve 1 Ekim’den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Uzmanlar, piyasadaki bu hareketi fark etti fakat geçen Kasım’dan bu yana uzun vadeli trendin yukarı doğru olduğunu belirtti.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.