Skip to main content

Kripto servis sağlayıcısının bir araştırmasına göre, ABD’de kaydedilen bir Bitcoin ETF’sinin SEC onayı, 30 milyar dolarlık yatırımı tetikleyebilir.

Pazartesi günü, kripto servis sağlayıcısı olan Matrixport, altın ile Bitcoin (BTC) arasındaki önemli bağı vurguladı ve BTC’nin dijital değer rezervi olarak cazibesinin, kripto alandaki öne çıkışında kilit bir rol oynadığını belirtti.

Matrixport’a göre, Bitcoin’in toplam piyasa değeri 540 milyar dolar ve bu, fiziksel finansal altının piyasa değerinin yaklaşık %10,8’i. Ayrıca, altın borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) değerinin 200 milyar dolar olduğunu da belirtti.

SEC Onayıyla Bitcoin ETF’si ve Kripto Sektöründeki Beklentiler

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından ABD’de bir spot bitcoin ETF’sine verilebilecek olası bir onayın, rapora göre, 20 ila 30 milyar dolar arasında bir yatırım akışına neden olabileceği vurgulandı. Bu durumun, kripto para biriminin değerinde önemli bir artışa yol açabileceği de ifade edildi.

SEC, spot bitcoin ETF’sine onay verme sürecini hızlandırmış, fakat Ağustos’ta tüm yeni başvurular için kararını Ekim ayına kadar beklettiğini duyurmuştu. Kripto sektörü, bu tür bir onayla sektöre gelen büyük miktarda yatırımı bekliyor. Ancak raporda, Bitcoin’in altına kıyasla, özel anahtarların hafızada tutulabilmesi sayesinde bir üstünlüğe sahip olduğu ve bu sayede el koyma riskinin minimize edildiği vurgulandı.

Matrixport araştırma lideri Markus Thielen,

“Dijital çağda, altınla varlık saklamak sadece demode değil, aynı zamanda sınırları aşarken bazı kısıtlamalara da yol açıyor.” şeklinde bir yorumda bulundu.

“Bitcoin, değerin sınırlar boyunca hızla ve fark edilmeden taşınmasına olanak tanıyarak bu soruna çözüm getiriyor” ifadesini kullandı.

Raporda ayrıca,

“Dolayısıyla, son teknolojik gelişmelere bakıldığında, Bitcoin’in ana işlevleri büyük olasılıkla altın gibi bir değer saklama aracı ve spekülasyon amaçlı bir finansal varlık olarak algılanıyor.” denildi.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.