Skip to main content

Borsa, yılda 20.000 dolarlık işlem yapan kullanıcıların verilerini teslim etmek zorunda.

Kraken, 30 Haziran’da yapılan bir mahkeme başvurusuna göre, kullanıcılarıyla ilgili bilgileri İç Gelir Servisi’ne (IRS) sağlamak zorunda bırakıldı.

20.000 Dolarlık İşlem Yapan Kullanıcılar Etkilendi

Dilekçede, Kraken’in, 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2020 arasında en az 20.000 dolar değerinde kripto para birimi ticareti yapan kullanıcılar hakkında tanımlayıcı bilgileri IRS’ye sağlaması gerektiği belirtiliyor.

Mahkeme, Kraken’in kullanıcı adları, doğum tarihleri, vergi numaraları, adresler ve iletişim bilgileri gibi belirli bilgileri paylaşması gerektiğine karar verdi.

Ancak mahkeme, hükümetin bilgi taleplerinin aşırı geniş olduğunu kabul etti. Özellikle, KYC/AML verileri ve kullanıcıların istihdam durumu, net değer ve servet kaynağı hakkındaki taleplerin aşırı geniş olduğuna karar verdi. Bu nedenle, Kraken henüz bu verileri IRS’ye sağlamak zorunda değil.

Kullanıcı bilgilerini sağlamanın yanı sıra, Kraken ayrıca işlem karma kodları ve blok zinciri adresleri gibi belli başlı blok zinciri bilgilerini de sağlamak zorunda. Kraken’in kayıtlarında tam olarak gözlemlenmeyen, ancak kullanıcı varlıklarını etkileyebilen “chainsplitting” veya hard forkler için sağlanması gereken blok zinciri verisi miktarı da dikkate alındı.

Son olarak, Kraken, hükümetin aşırı geniş talepleri kapsamında olmayan belirli işlem kayıtlarını da sağlamak zorunda.

IRS, Yıllardır Kraken Verilerini Arıyor

IRS, en azından 2021 Mayıs ayından beri Kraken’in kullanıcı kayıtlarını elde etmeye çalışıyor. Şu anki dava, yetkililerin 2021 çağrısını uygulama girişiminde bulunmasından sonra Şubat 2023’te başladı.

Vergi kurumu daha önce Coinbase, Circle ve SFOX gibi diğer kripto platformlarından müşteri verilerine erişim elde etti.

Son anketler, kripto yatırımcılarının çoğunluğunun varlıkları ve kazançları üzerinde vergi ödemediğini göstermekte, hatta kurallar mevcut olsa bile. IRS’nin kripto borsalarına yönelik çeşitli adımları, bununla mücadele etme girişiminin bir parçası olduğunu gösteriyor.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.