Skip to main content

Kredi kartı devi Mastercard, kripto ve blok zincir alanında daha da ilerliyor. En son sunumu, finansal uygulamalar için blok zinciri tabanlı bir pazaryeri olacak.

29 Haziran’da, ödeme devinin önümüzdeki aylarda İngiltere’de beta olarak “Multi Token Network”ü başlatmayı planladığı bildirildi.

Mastercard’un kripto ve blok zinciri başkan yardımcısı Raj Dhamodharan, bunu “düzenlenmiş finansal uygulamalar inşa etmek için blok zinciri teknolojileri tarafından desteklenen bir uygulama mağazası” olarak tanımladı.

Mastercard, Kripto Alanında Daha Fazla Derinleşiyor

Mastercard’un MTN’si, kredi kartı şirketinin bu yıl geliştirdiği araçlara geliştiricilere erişim sağlayacak.

Bunlar arasında, şirketin geliştiricilere yeni uygulamalar inşa etmeleri için teşvik edeceği Ethereum (ETH) blok zincirinin özel bir sürümü bulunuyor, rapor not etti. Dhamodharan, Fortune’a şunları söyledi:

“İnsanların bugün kripto hakkında kapsadığı ve konuştuğu birçok şey aslında düzenleyici yönleri ve teknoloji ve yatırımın bir varlık olarak kullanılması gibi şeylerdir.”

Kriptonun gücünü oluşturan temel teknolojinin “aslında oldukça faydalı” olduğunu ekledi. Şirket, resmi duyurusunda kripto alanındaki taahhüdünü doğruladı ve bu adımı “daha geniş bir ödeme çözümleri yelpazesi” için bir “doğal evrim” olarak tanımladı.

“Amacımız, daha geniş dijital varlık endüstrisini ve ilgili tarafları destekleyerek geleceğine güven inşa etmeye yardımcı olmaktır.”

Mastercard’ın dijital varlık sektöründeki önceki girişimleri arasında değiştirilemez tokenler (NFT‘ler), kripto bağlantılı kredi ve banka kartları, kripto altyapısı ve geliştirici araçları yer alıyor.

Şirket ayrıca ‘Crypto Secure’, ‘Crypto Source’ ve ‘Crypto Credential’ gibi ürünler sunmaktadır ve bunların “bu alana daha fazla şeffaflık ve güven getirdiğini” iddia etmektedir.

Yeni uygulama mağazasındaki programlar ve uygulamalar, Ethereum programlama dili Solidity ile yazılabilir.Ayrıca, beta sürümünü kullanan geliştiriciler, ticari banka mevduatlarının tokenize edilmesi ve birinin banka hesabında ne kadar nakiti olduğunu belirten blok zinciri verileri ile deney yapabilecekler.

Mastercard, duyuruya göre zaman içinde MTN’yi dünya genelindeki ek pazarlarda kullanıma sunmayı planlıyor.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.