Skip to main content

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu’nun, sanal varlık yönetim şirketlerini de kapsayacak şekilde Sanal Varlık Kullanıcı Koruma Yasası’nı genişletmeyi düşündüğü bildiriliyor.

Güney Kore’nin mali otoriteleri, ülkenin kripto piyasasının çeşitli yönlerini düzenlemek için sanal varlık yasasının ikinci aşamasına hazırlık yapıyor. Yerel medya ChosunBiz’e göre, bu ikinci aşama yasama, sanal varlık ihraçları gibi konuların düzenlenmesine, ihraç sırasında ortaya çıkabilecek çıkar çatışmalarının ele alınmasına ve stabilcoinlere yönelik bir düzenleyici çerçevenin oluşturulmasına odaklanacak.

Güney Kore Ulusal Meclisi, FSC’ye Kripto İhraçlarına İlişkin Bir Rapor Sunma Talimatı Verdi

Sanal Varlık Kullanıcı Koruma Yasası’nın geçmesinin ardından, Güney Koreli milletvekilleri ülkenin Finansal Hizmetler Komisyonu’na (FSC), “sanal varlık işletmecilerinin ihraç ve dağıtım sürecinde oluşturdukları çıkar çatışmaları” konularını ele alan bir rapor sunma talimatı verdi.

Bu nedenle, finansal kuruluş bu çıkar çatışmalarını çözmeye yönelik bir araştırma sürecine başlayacak, stabilcoinleri düzenleyecek ve sanal varlık değerlendirme, danışmanlık hizmetleri ve ihraç standartları belirleyecektir.

FSC, Sanal Varlık Kullanıcı Koruma Yasası’nı Genişletmeyi Düşünüyor

Bunun yanı sıra, FSC, yerel kripto yatırım platformları Delio ve Haru ile mücadele eden sorunlara yanıt olarak Sanal Varlık Kullanıcı Koruma Yasası’nı genişletmeyi düşünüyor.

13 Haziran’da Haru Investments, adı açıklanmayan bir taahhüt operatörünün yanlış bilgi sağlaması nedeniyle kullanıcıların para çekme işlemlerini durdurdu. Diğer yatırım platformu Dellio ise 14 Haziran’da Haru’ya olan maruziyeti nedeniyle para çekme işlemlerini durdurdu.

Bu olayın ardından Güney Kore savcıları, bu şirketlerin yöneticilerinin yurt dışına çıkmasını engelledi.

3 Temmuz’daki bir toplantıda, FSC’nin, Helio ve Daru’nun para çekme sorunlarına atıfta bulunarak, sanal varlık yönetim şirketlerini de kapsayacak şekilde Sanal Varlık Kullanıcı Koruma Yasası’nı ayrıntılı bir şekilde ele almayı düşüneceği bildirildi.

FSC’den ismi açıklanmayan bir yetkili, düzenleyicinin bu adım hakkında diğer finansal kurumlar ve bakanlıklarla görüşmeler yaptığını belirtti. Bu şirketlerin faaliyet gösterdiği alanın belirsiz bir düzenleyici alan olduğu için FSC‘nin bu adımı atmaya karar verdiği ifade edildi.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.