Skip to main content

Kripto piyasasındaki küçük soğuma, Bitcoin’in güçlü girişleriyle dengelendi.

Dijital varlık piyasası, dijital varlık şirketi CoinShares’ın son verilerine göre son haftada yaklaşık 11.2 milyon dolarlık çıkışla hafif bir soğuma yaşadı. Bu negatif havaya rağmen, Bitcoin 3.8 milyon dolarlık girişle öne çıktı.

CoinShares’in Dijital Varlık Fon Akışları Haftalık raporu, akışlar açısından sınırlı aktiviteye rağmen işlem hacminde önemli bir artış gösterdi; haftalık 2.8 milyar dolara ulaştı, bu da yılın başından bu yana olan ortalama ile karşılaştırıldığında %90 bir artış anlamına geliyor.

Diğer kripto paralar ise çıkış yaşadı. Özellikle Polygon (MATIC) ve Ethereum (ETH) sırasıyla 8.6 milyon dolar ve 3.2 milyon dolar azalış gördü. Ancak Solana (SOL), altcoin trendine karşı çıkarak dokuzuncu hafta üst üste giriş yaşadı ve toplam 0.7 milyon dolar giriş gördü.

Bitcoin (BTC) üzerinde kısa pozisyon alanlar, 19 hafta üst üste çıkış yaşadı ve toplamda 3.8 milyon dolarlık bir çıkış gördü. Bu yılın zirvesine göre kısa pozisyonlu Bitcoin’deki toplam yönetilen varlık %48 azaldı.

Hukuki Süreçlerin Etkileri

Dijital varlık piyasasındaki bu dalgalanma, dijital varlıklar üzerindeki düzenlemelerle ilgili endişe ve umutlarla birlikte geldi. Geçen hafta, Amerika’da spot borsa yatırım fonu (ETF) onayına dair umutlar, tüm spot ETF başvuruları için kararın ertelenmesi ve Grayscale’in SEC üzerindeki zaferiyle karmaşık hale geldi.

Ancak olumsuz havaya rağmen, dijital varlık yatırım ürünleri sektörü yılın başından bu yana net giriş pozisyonunda kalmaya devam ediyor ve toplamda 165 milyon dolarlık bir giriş kaydediyor.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.