Skip to main content

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), aralarında Blackrock’un da bulunduğu yedi Bitcoin ETF başvurusu hakkında kararını erteledi. SEC, Ekim ayına kadar bu konuda nihai bir sonuca varmayacak.

Özellikle Fidelity (Wise Origin), VanEck, WisdomTree, ve Invesco’nun Cboe BZX Borsası aracılığıyla yaptığı başvuruların yanı sıra Valkyrie Investments ve BlackRock (iShares)’in Nasdaq üzerinden, Bitwise’ın ise NYSE Arca üzerinden yaptığı başvuruların kararları ertelendi. Çoğunluğun kararı 17 Ekim’e ertelenirken, Valkyrie 19 Ekim ve Bitwise 16 Ekim tarihleri için beklemeye alındı.

SEC’in Ekim ayındaki tarihlere geldiğinde kararı yeniden erteleyip ertelemeyeceği konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Ancak geçmişte bu şirketlerin Bitcoin ETF başvuruları SEC tarafından reddedildi. Eğer SEC, Ekim’deki başvuruları da reddederse, bu firmaların başvuru sürecini yeniden başlatması olası görünüyor.

Yeni Bitcoin ETF Başvuruları Umut Vaat Ediyor Ancak Garanti Değil

Son yapılan Bitcoin ETF başvuruları ve kural değişiklikleri, piyasa uzmanları tarafından oldukça umut verici bulunsa da, kesin bir onay alıp alamayacakları konusunda belirsizlik devam ediyor. Varlık yönetim devi BlackRock, bu süreçte dikkat çeken firmaların başında geliyor. BlackRock’un daha önceki ETF başvurularındaki başarı oranı ve Coinbase ile kurduğu iş birliği, şirketin bu süreçte avantajlı olduğunu gösteriyor.

Pek çok uzman, eğer BlackRock‘ın başvurusu onaylanırsa, benzer başvurularda da olumlu sonuçların alınabileceğine inanıyor. Ayrıca, Grayscale’in GBTC fonunu borsada işlem görmeye açma planı da sektördeki iyimserliği artırıyor. Ancak bu durum, Grayscale’in Bitcoin ETF’si sunup sunamayacağını doğrudan etkilemiyor.

Şu ana kadar, SEC hiçbir Bitcoin ETF başvurusunu onaylamadı. Bu yüzden, piyasadaki iyimser havaya rağmen SEC’in Ekim ayına kadar herhangi bir başvuruyu onaylama ihtimali düşük görünüyor.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.