Skip to main content

Emmer, Gensler’in yetkisini kötü kullandığını iddia ediyor. SEC’in kripto ile ilgili yasal işlemler için vergi mükellefinin parasını kullanmasını sınırlamak için çalışıyor.

ABD Temsilciler Meclisi’nde önde gelen isimlerden Tom Emmer, 9 Eylül’de X (eski adıyla Twitter) üzerinde yaptığı bir paylaşımla, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler’in yetkisini kötüye kullandığını belirtti. Emmer, Gensler’i kripto para konusunda haddinden fazla müdahale ederek Amerikalılara zarar vermekle suçladı.

Kripto paraların yanında bilinen bir isim olan Emmer, SEC’in aşırıya kaçan tavırlarına dair endişelerini daha önce de dile getirmişti. Emmer, şunları ifade etti:

Gary Gensler, Amerikan halkının aleyhine bürokratik yapının büyümesini kötü bir şekilde kullanıyor.”

Emmer, Gensler’in “vergi mükellefinin parasını daha fazla silahlandırmaması” için Kongre’ye elindeki tüm araçları kullanmasını önerdi. Bu konuda Kongre’ye yardımcı olmak için, Emmer, SEC’in kripto yasal işlemleri için fonunu sınırlayan bir bütçe değişikliği teklif etmeyi planlıyor.

Bu değişikliğin, 2024 Mali Yılının Finansal Hizmetler ve Genel Hükümet bütçe tasarısına yönelik olduğu görülüyor. Emmer’e göre bu, “açık ve net kurallar ve yönetmelikler yerinde olana kadar” SEC’in elini bağlayacaktır.

Ripple Avukatı, SEC’i ‘İkiyüzlü’ Olmakla Suçluyor

SEC ile ilgili diğer bir haberde, Ripple’ın baş hukuk müşaviri Stuart Alderoty, SEC’in Ripple davasıyla ilgili son başvurusunu ‘ikiyüzlü bir değişim’ olarak nitelendirdi.

8 Eylül’de, SEC ara kararını pekiştirmek için bir dilekçe sundu. Alderoty’ye göre bu dilekçe, SEC’in kripto piyasası kurallarının açık olduğu ve takip edilmesi gerektiğine dair önceki iddialarını çelişkili kılıyor.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.