Skip to main content

BTC 29.000 Doları Aştı

Bitcoin‘in fiyatı, ABD’de yapılan bir dizi borsa işlemli fon (ETF) başvurusu ve kripto ticaretini kolaylaştırmaya yönelik yeni kurumsal ilgiyle birlikte 29.000 doları aştı. EgeMoney verilerine göre, Bitcoin Çarşamba günü 29.012,81 doları gördü ve şu anda yaklaşık 28.980 dolar seviyesinde bulunuyor, günlük bazda %7,5 artış gösterdi.

Boğa momentumu, BlockRock’un ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na ETF başvurusu yapmasının ardından 15 Haziran’da başladı. O zamanlarda Bitcoin 25.300 dolar civarında işlem görüyordu.O zamandan beri Bitcoin yükseliş eğilimini sürdürdü ve ETF başvuruları ve BlackRock’un başvurusunu takip eden kurumsal destekle birlikte haftalık bazda %11,6 artış göstererek 29.000 dolara ulaştı.

Kurumsal dalgalanma ile birlikte BlackRock’un spot Bitcoin ETF başvurusunun ardından varlık yöneticileri WisdomTree ve Invesco da bu hafta benzer başvurular yaptı.

EDX Markets Ne Zaman Başlayacak?

Fidelity, Charles Schwab ve Citadel Securities tarafından desteklenen bir kripto borsası olan EDX markets’ın Salı günü başlatılması da boğa momentumunu güçlendirmiş gibi görünüyor. EDX şu anda Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) olmak üzere dört kripto parayı destekliyor.

Avrupa’da ise Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank, ülkenin finansal düzenleyicisine kripto saklama platformu lisansı için başvuru yaptığı bildirildi, bu da olumlu bir havayı desteklemektedir.

Bitcoin‘deki boğa momentumu aynı zamanda altcoin fiyatlarını da yukarı çekti. Ethereum (ETH), SEC’nin bu ay başında Binance ve Coinbase’a yönelik yeni dava açmasının ardından kaybettiği 1.800 dolar seviyesini geri kazandı.

Tüm kripto varlıklarının toplam piyasa değeri, son 24 saat içinde %6,2 artarak 1,18 trilyon dolara ulaştı.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.