Skip to main content

John Deaton, eşitsiz muamele konusunun düzenleyici kuruluşun etkinliği ve adil olup olmadığı hakkında endişeler yarattığını ve genel dijital varlık çerçevesini sorgulattığını düşünüyor.

Pro-XRP avukatı John Deaton, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto sektörüne karşı aldığı eylemlerin, yatırımcıları korumaktan ziyade kurumsal kapitalizmi korumaya yönelik daha geniş bir amaç tarafından yönlendirildiğini söyledi.

Deaton, özellikle SEC’in Coinbase ve Ripple‘a yönelik eylemleri ile ilgili olarak kripto paralara yönelik bir saldırı olarak gördüğü şeyleri vurguladı. Yorumlarında, akredite yatırımcı kuralları, SEC’in kripto paraları düzenleme yaklaşımı ve Ripple davasındaki perakende yatırımcılara yönelik tutumu gibi birçok yönü ele aldı.

Deaton, X (Twitter) üzerinde, ABD’nin gerçek bir kapitalist sistem yerine bir kurumsal kapitalizm çerçevesi içinde faaliyet gösterdiği inancını ifade ediyor. Argümanını güçlendirmek için mevcut finansal manzaranın çeşitli yönlerini vurguluyor.

Deaton, SEC’in sınırlı kaynaklarını Bölüm 5 davalarına tahsis etmesinin ve kripto alanındaki dolandırıcılığı ele almak yerine ikincil piyasayı hedefleyen odak noktasının, önceliklerin yanlış yerleştirildiğini gösterdiğini söyledi. Bu yaklaşımın potansiyel olarak yenilikleri engelleyebileceği ve gelişmekte olan kripto para sektörünün büyümesini engelleyebileceği konusunda ısrar etti.

Ayrıca, Deaton, SEC’in Ripple davasında perakende yatırımcıların amici curiae (mahkemenin dostları) olarak katılmasına karşı çıktığını vurguluyor. Bu durumla, Deaton, düzenleyici organın bireysel yatırımcıların görüşlerini dikkate almak konusunda isteksiz olduğunu ve daha büyük finans kuruluşlarının çıkarlarını bireysel yatırımcıların çıkarlarından daha çok önceliklendirdiği izlenimini güçlendiriyor.

Deaton, kripto düzenlemesinde algılanan çifte standardın büyük bir endişe kaynağı olduğunu vurguluyor. SEC’i, Coinbase gibi proaktif varlıklarla diyaloga girmeme konusunda eleştiriyor. Aynı zamanda, SEC Başkanı Gary Gensler’in çöken FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried ile birden fazla görüşme yaptığını belirtiyor.

Eşitsiz muamele, düzenleyici kuruluşun etkinliği ve adil olup olmadığı, ve genel dijital varlık çerçevesi hakkında endişeler yaratıyor. SEC’in çeşitli sektör oyuncularına farklı yaklaşımı, yenilikçi startup büyümesini engelleyebilirken, potansiyel olarak daha kuruluşlaşmış varlıkları avantajlı kılabilir.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.