Skip to main content

Nasıl Bitcoin Cüzdanı Oluştururum

Bitcoin alım-satım işlemleri için soğuk cüzdana sahip olmanız gerekir. Bu yazıda, soğuk cüzdanları ve nasıl oluşturabileceğinizi açıklayacağız.

Bitcoin Cüzdanı Nedir?

Bitcoin cüzdanı, Bitcoin veya diğer kripto para birimlerini saklamak, göndermek ve almak için kullanılan bir dijital cüzdandır. Bu cüzdan, Bitcoin ağına erişebilen bir kullanıcının dijital varlıklarını güvenli bir şekilde depolamasını sağlar. Fakat, Bitcoin cüzdanlarınızı güvende tutmak ve güvenliği sağlamak için önlemler almanız önemlidir. Budan yola çıkarak doğru platformda Bitcoin Cüzdanına sahip olmak gereklidir.

Bitcoin cüzdanı ile varlık saklayabilir, birikim yapabilir, işlem yapabilirsiniz. Üstelik masaüstü, mobil, web veya donanım tabanlı olarak çeşitli platformlarda kullanabilirsiniz. Her birinin farklı özellikleri, güvenlik seviyeleri ve kullanım kolaylıkları vardır.

Aynı zamanda, Bitcoin cüzdanları size özel bir cüzdan adresi sağlar. Bu adres, diğer kişilerin size Bitcoin göndermesi için kullanabileceği benzersiz bir kod veya adresidir.  Bu sayede Bitcoin gönderme veya almayı mümkün kılar. Başka birine gönderim yapmak için bu cüzdan numaraları gerekir.

EgeMoney Bitcoin Cüzdanım

EgeMoney Cüzdanım ile BTC işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bunun için hesap oluşturmak ve bir zorunlu KYC adımlarını doğrulamanız yeterlidir. KYC adımları ve banka hesabı doğrulaması için buraya tıklayınız. EgeMoney cüzdanımla yalnızca BTC değil, birçok kripto ile işlem yapabilirsiniz. Bunu yanı sıra, platform içerisinde harici cüzdanınızı da kullanabilirsiniz. Cüzdan tipleri arasındaki fark için ilgili bloğumuzu okumayı unutmayın.

Egemoney Cüzdanınızı oluşturduktan sonra Bitcoin almak için:

Web sitesinde en alttaki menüden “Bitcoin al” başlığına tıklayınız.

Nasıl Bitcoin Cüzdanı Oluştururum 2

Burada, karşınıza spot piyasa sayfası çıkar. Sağ tarafta yer alan emir defterinde kronolojik olarak fiyatları görebilirsiniz. “Daha fazlası” butonu, bu geçmişi daha detaylı olarak görmenizi sağlar.

İlk olarak işlem çiftini seçmelisiniz. TRY ile alışveriş yapacaksanız BTC/TRY seçmelisiniz.

İkinci olarak, emir tipinizi seçmelisiniz. Limit, market, OCO ve stop limit opsiyonları arasından istediğinizi seçebilirsiniz.

Almak istediğiniz BTC tutarını giriniz. Altta, seçtiğiniz çiftteki karşılığı (ödemeniz gereken tutar) çıkar.

Son olarak, “Al BTC” butonuna tıklayınız. İşleminiz tamamlanır.

Daha fazla işlem hakkında bilgi almak için EgeMoney Blogu takip etmeyi unutmayın!

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.