Skip to main content

Bankanın mevcut JPM Coin’inden daha çok işlevsel olabilecek bu varlık hakkında fikirler henüz çok yeni aşamada.

JP Morgan, Bloomberg’ün 7 Eylül’deki haberlerine göre yeni bir blockchain tabanlı dijital ödeme jetonu oluşturmayı düşünüyor.

Bu yeni jeton, daha hızlı uluslararası ödemeler ve uzlaşmalar için kullanılabilir. Şu anda, JP Morgan’ın jeton işlemlerini gerçekleştirebilecek altyapıyı oluşturduğu söyleniyor ancak bu bilgi konu hakkında bilgi sahibi olan anonim kaynaklardan geliyor.

JP Morgan henüz jetonun oluşturulma sürecini başlatmadı, çünkü bu, ABD düzenleyicilerinden onay almayı gerektiriyor. Bloomberg, JP Morgan sözcüsünden alınan açıklamalara dayanarak bankanın düzenleyicilerin onay sürecine “dikkatli ve titiz” yaklaşımını takdir ettiğini belirtti.

Buna rağmen, JP Morgan, düzenleyicilerden onay aldıktan bir yıl içinde jetonu tanıtarak müşterilere sunabilir.

JPM Coin’e Benzer Ama Farklı

Planlanan jetonun, şirketin mevcut JPM Coin’ine bazı yönlerden benzer olduğu görülüyor. Haberlere göre, yaklaşan depozito jetonları müşteri depozitlerini temsil ediyor ve blockchain üzerinde hareket ediyor. JP Morgan’ın web sitesine göre, JPM Coin, mevduatta tutulan dolarları temsil ediyor ve bu coinler şirketin blockchain olarak adlandırılan dağıtık kaydında dolaşıyor.

JPM Coin gibi, yeni jeton da perakende kullanım için değil, sadece banka kullanımıyla sınırlı olacak. Ayrıca müşterinizi tanıyın (KYC) ve uyumluluk sistemlerine dayanacak.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.