Skip to main content

Ripple (XRP) fiyatı, Ripple’ın Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı kısmi zaferinden elde ettiği kazançları kaybetti.

Japonya merkezli finans hizmetleri şirketi SBI Grubu, Filipinler, Vietnam ve Endonezya’daki banka hesaplarına uluslararası ödeme havalelerini genişletmek için Ripple ile ortaklık kurdu.

6 Eylül’de yapılan basın açıklamasında, SBI’nın bahsedilen ülkeler arasında köprü para birimi olarak Ripple (XRP)’ı kullanma planını açıkladı. Ayrıca, alıcıların transfer edilen fonları yerel para birimlerinde almalarını sağlamak için öne çıkan uluslararası fon transfer şirketi TRANGLO ile stratejik bir ortaklık kurdu.

Şirket, XRP’nin ölçeklenebilirliği nedeniyle bu tokenı seçti ve bu özelliğin küresel ödeme ekosistemi içinde rekabeti artırma potansiyelini vurguladı. Ek olarak, XRP’nin hızlı ve uygun maliyetli sınır ötesi havaleleri kolaylaştırma yeteneği için seçildi.

“XRP’yi köprü para birimi olarak kullanarak, düşük maliyetle ve hızla para transferi yapabilirsiniz. Ayrıca, dünya genelinde Ripple’ın ortaklarına kolayca para gönderme konusunda mükemmel bir ölçeklenebilirliğe sahiptir. Bu durumun uluslararası havale işinde daha güçlü bir rekabet yaratacağına inanıyoruz.”

2017’den bu yana uluslararası transferler için Ripple ödemelerini kullanan SBI Remit, bu ay genişlemeye başlamaya hazırlanıyor.

2021’de şirket, Japon ve Filipinli kripto cüzdanları arasında kripto ödeme çözümleri sundu. Bu genişlemeyle, SBI Remit, XRP’nin kabulünü artırarak geleneksel finans kurumları arasında daha geniş bir benimseme teşvik edecektir.

XRP Fiyatı Düşüyor

Ripple (XRP)’ın Japonya’da benimsenmesine dair haberlere olumlu bir tepki gösteremedi. EgeMoney verilerine göre son 24 saatte yaklaşık %1 düşüşle 0.49716 dolar seviyesinde. Dijital varlık, son 30 günde sürekli bir düşüş yaşadı ve SEC’e karşı kazandığı kısmi zaferden sonra elde ettiği kazançları neredeyse tamamen kaybetti. Bu düşüş, kripto para piyasasında hâkim olan ayı eğilimine bağlanabilir.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.