Skip to main content

Yeni ağ, projenin mevcut Goerli test ağını değiştirecek.

17 Ağustos’taki bir toplantıda, Ethereum geliştiricileri, 15 Eylül’de başlatılması planlanan yeni bir test ağı olan ‘Holesky’ hakkındaki gelişmeleri tartıştı.

Ethereum Vakfı’ndaki DevOps, Parithosh Jayanthi, geliştiricilerin Holesky test ağında 1,4 milyon doğrulayıcı test ettiklerini ve ağı sonlandırabildiklerini belirtti. Jayanthi, bunun şimdi test ağı için başlangıç boyutu olarak önerildiğini ifade etti.

Jayanthi, geliştiricilere Holesky’da kaç test ağı tokeni dolaşımda olması gerektiğini de sordu. Ethereum geliştiricileri, test ağlarında daha önce büyük miktarların desteklendiği göz önüne alınarak 1,6 milyar Holesky ETH’yi dolaşıma sokmaya karar verdi. Geliştiriciler, bu sayının Ethereum ana ağının 120 milyon ETH arzıyla eşleşmesi seçeneğini kısa bir süre için düşündü fakat bu fikirden vazgeçti.

Holesky Eylül Ortasında Başlıyor

GitHub dokümantasyonu, Holesky’nin 15 Eylül 2023’te 14:00 UTC’de başlayacağını gösteriyor. Bu tarih tesadüfen 2022’de Ethereum’un Merge lansmanı tarihiydi.

Test ağı birkaç yıl kullanımda kalacak, uzun dönemli hizmet (LTS) desteği 2027’ye kadar, yaşam sonu (EOL) desteği ise 2028’e kadar sürecek.

Dokümantasyon ayrıca, Holesky’nin Ethereum’un 2019’da proof-of-stake özelliklerini başlatmaya hazırlanırken tanıttığı Goerli test ağını değiştireceğini belirtiyor. Goerli, Holesky ve mevcut Ethereum ana ağı, hepsi proof-of-stake zincirleri olarak hareket ediyor. Ancak iki test ağı, gerçek piyasa değerine sahip ETH tokenları kullanmıyor.

Holesky ayrıca, Cancun adında bir yürütme katmanı güncellemesi ve Deneb adında bir fikir birliği katmanı güncellemesi olmak üzere gelecekteki iki Ethereum yükseltmesi için de yol açacak.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.