Skip to main content

Son dönemlerde ABD, Bitcoin madenciliği alanında öne çıkan bir merkez olarak kendini kanıtladı.

ABD’deki Enerji Bilgi İdaresi (EIA), kripto para madencilerinin enerji kullanım miktarları üzerine bilgi toplama sürecine önümüzdeki hafta itibarıyla start verecek.

EIA, 31 Ocak’ta gerçekleştirdiği açıklamada, ticari amaçlı kripto para madencilerine yönelik geçici bir araştırma yapma planını duyurdu. Bu araştırma, Yönetim ve Bütçe Ofisi (OMB) tarafından acil veri toplama isteği olarak onaylandı, bu durum söz konusu bilgilerin elde edilmesinin acil olduğunu gösteriyor.

EIA’ya göre, Bitcoin‘in değerindeki artış, daha fazla madencilik faaliyetinin önünü açtı ve elektrik kullanımını yükseltti.

EIA:

“Artan kripto madenciliği ve stres altındaki elektrik sistemlerinin birleşik etkileri, elektrik güç piyasalarında artan bir belirsizlik yaratmakta, bu da sistem işlemlerini ve tüketici fiyatlarını etkileyebilecek talep zirvelerine yol açabilir.”

diye belirtti.

EIA, anket çalışmasıyla birlikte, kripto para madenciliği alanından enerji kullanım verilerinin toplanma yöntemleri hakkında kamu görüşüne başvuracak.

EIA’nın yöneticisi Joe DeCarolis, bu araştırmanın, ABD’de gerçekleşen kripto para madenciliği faaliyetlerinin geniş çaplı etkilerini ortaya çıkarmayı hedeflediğini ifade etti.

DeCarolis, EIA’nın, kripto madenciliğiyle ilişkili enerji talebinin gelişimini izlemeye odaklandığını, bu sektörde büyüme gösteren bölgeleri tespit etmeyi ve bu talebi karşılayan enerji kaynaklarını sayısal olarak belirlemeyi amaçladığını söyledi.

ABD’de Gerçekleştirilen Kripto Para Madencilik Faaliyetleri

Madencilik operasyonları, yoğun elektrik tüketimi, enerji şebekeleri üzerindeki baskı ve karbon emisyonları nedeniyle düzenleyicilerin ve yasa koyucuların dikkatini çekmiştir.

ABD, Çin’in bu faaliyetlere getirdiği yasakların ardından, 2021’den itibaren önde gelen bir madencilik hub’ı olarak ortaya çıktı. Cambridge Alternatif Finans Merkezi’nin (CCAF) verilerine göre, ülke, 2022’nin Ocak ayı itibarıyla, aylık ortalama hashrate payında %37’den fazla bir katkı sağladı.

Kripto para birimlerinin çevre üzerindeki olumsuz etkileri bazı eleştirilerin odak noktası olurken, sektör uzmanları, BTC madenciliğinin enerji sistemlerinin dengesine ve verimliliğine olumlu katkılarda bulunabileceğini savunuyor.

İlginizi çekebilir: “Bitcoin Madenciliği Ne Kadar Kazandırır?