Skip to main content

Ripple, İlkelerine Dayalı Bir Singapur Ödeme Lisansı Aldı

San Francisco merkezli finans teknolojisi şirketi Ripple, Singapur’da bir ödeme sağlayıcı olarak faaliyet göstermek için ilkesel bir lisans almayı başardı.Bu hamle, Amerika Birleşik Devletleri’nde dijital varlık endüstrisine yönelik büyük bir müdahalenin ortasında gerçekleşti.Ripple, 21 Haziran tarihinde Singapur’da faaliyet göstermek için ilkesel düzenleyici onay aldığını açıkladı.Fintech şirketi, ülkenin merkez bankası olan Singapur Para Otoritesi’nden “Büyük Ödeme Kuruluşu Lisansı” almaya hak kazandı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Asya ada ülkesinin kripto para birimleri konusunda benimsediği olumlu yaklaşım hakkında yorum yaptı.

“Önemli bir küresel finans merkezi olarak, Singapur kripto paralara yönelik gerçekçi ve yenilikçi bir yaklaşımı benimseyen öncü bir rol oynadı.”

Ripple, Asya’ya Yöneliyor

Yeni lisans, Ripple’ın Asya-Pasifik merkezinde dijital ödeme token ürünleri ve hizmetler sunmasına izin verecek. Ayrıca, şirketin yerel token’i XRP kullanarak sınır ötesi ödemeleri genişletmesine olanak sağlayacak.

Ripple, 2017 yılında açtığı Singapur ofisinde çalışan sayısını ikiye katladı. En son hamle, Amerikan kripto şirketlerinin içerideki sıkılaşmalarla birlikte Asya’ya yönelik başka bir strateji değişikliğidir. Şirketin verdiği bilgilere göre, işlerinin %90’ı küreseldir ve Singapur, en hızlı büyüyen pazarlarından biridir ve işe alım listesinde üst sıralarda yer almaktadır, Straits Times tarafından bildirildi. Ripple, “eşi benzeri görülmemiş bir iş ivmesi” yaşadığını belirtti. Geçen yıl, küresel ödemelerinin %60’ı RippleNet üzerinden “on-demand liquidity (ODL)” kullanılarak gerçekleştirildi. Ripple, Singapur ODL hacminin geçen yıl 5 kat arttığını ekledi.

Ripple’ın baş hukuk danışmanı Stuart Alderoty, Singapur’ın “blockchain ve kripto için net ve çalışabilir bir düzenleyici çerçeveyi geliştirmenin en erken savunucularından biri olduğunu” söyledi.

“Amerika Birleşik Devletleri sallanırken, Ripple gibi şirketler Singapur gibi ülkelere zaman ve kaynak yatırmaya devam edecektir.”

Ripple, yurtdışına taşınmayı düşünen birkaç önemli Amerikan fintech şirketi arasında yer almaktadır. Bunlar arasında Coinbase, Gemini, Galaxy Digital ve Paxo bulunmaktadır. Bu ayın başlarında, stabilcoin ihraççısı Circle, Singapur Para Otoritesi’nden “Büyük Ödeme Kuruluşu Lisansı” almıştır.

XRP Fiyatı Beklentileri

Ripple’ın yerel token’i XRP, gün içinde %3,6 değer kazanmıştır, çoğu haberin birkaç saat önce yayınlanmasından sonra gerçekleşmiştir.

Yazının yazıldığı sırada XRP, 0,515 dolar seviyesinde işlem görüyor ve geçen hafta %6,7 değer kazanmıştır. Ancak, haftalık kazançlar açısından Bitcoin ve Ethereum’un gerisinde kalmıştır.

XRP, şu anda Ocak 2018’deki 3,40 dolarlık zirve fiyatından %85 daha düşüktür, ancak SEC’e karşı bir zafer durumu dramatik bir şekilde değiştirebilir. Ripple (XRP) ve spot piyasadaki coinlerin anlık takibi için EgeMoney‘i ziyaret edebilir, en son gelişmelerden haberdar olmak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.