Skip to main content

Brad Garlinghouse, SEC Başkanı Gensler’i, vatandaşların faydasına olmayan hareketlerde bulunmak ve ekonominin uzun dönemdeki büyümesini kısıtlamakla itham etti.

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, SEC Başkanı Gary Gensler’in kripto düzenlemelerine sert yaklaşımı ve sürekli yasal süreçleri nedeniyle onu “politik bir yük” olarak nitelendirdi.

Bu yorumlarını, Garlinghouse, 16 Ocak’ta Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda CNBC’ye verdiği röportajda dile getirdi. Ayrıca, diğer kripto para birimlerine yönelik olası ETF’ler ve Ripple’ın 2024 yılına dair beklentileri hakkında da görüşlerini paylaştı.

Siyasi Açıdan Eleştiriler

Garlinghouse, Gensler’in yaklaşımını katı ve değişmez olarak tanımladı, hatta SEC’in Bitcoin ETF‘ini onaylamasından sonra bile. Gensler’i, “vatandaşların en iyi çıkarına” yönelik davranmamakla ve “ekonominin uzun vadeli büyümesine” engel olmakla suçladı.

Gensler’in, çoğu kripto varlığını sürekli olarak menkul kıymet olarak sınıflandırmasının arkasındaki düşünceyi eleştirdi; bunun ekonomik veya koruyucu bir amaçtan ziyade siyasi bir gündemi yansıttığını öne sürdü. Garlinghouse, şunları ekledi:

“Gary Gensler’in, mahkemede zafer kazanmayı umarak sürekli aynı stratejiyi izlediğini, ancak defalarca kaybettiğini düşünüyorum.”

Ripple CEO’su, ABD’nin düzenleyici çerçevesini, Avrupa Birliği ve diğer bölgelerin daha proaktif yaklaşımları ile karşılaştırdı. ABD’nin kapsamlı kripto düzenlemelerinde geride kaldığını ve bu durumun küresel rekabetçilik açısından etkileri olabileceğini dile getirdi.

Ayrıca, 2024’ün seçim yılı olması nedeniyle, olası yasal değişikliklerin gerçekleşebileceğini öngördü. ABD’nin henüz geri kalmadığını ve düzenleyici ortamın olumlu yönde değişmesi halinde rekabetçi kalabileceğini belirtti.

Garlinghouse, Circle CEO’su Jeremy Allaire’ın görüşlerine katılarak, stablecoin düzenlemelerinin yakında yürürlüğe girebileceğini söyledi.

2024 Yılında ETF’ler ve Piyasa Beklentileri

Ripple CEO’su, SEC’in Bitcoin ETF‘ini onaylama kararının diğer kripto para birimleri için ETF’lerin geleceği üzerindeki genel etkileri hakkındaki düşüncelerini de aktardı.

Garlinghouse, spot Bitcoin ETF‘lerinin onaylanmasının ardından ETH‘nin değerindeki büyük artışın, piyasanın daha geniş ETF tekliflerine olan ilgisini ortaya koyduğunu söyledi. Şu ifadeleri kullandı:

“Bu kesin bir gelişme. Zaman çizelgesi belirtmeyeceğim ama kesinlikle başka ETF’ler de olacak.”

Ripple‘ın bir ETF teklifinde bulunup bulunmayacağını ise netleştirmedi.

Garlinghouse, Ripple’ın odak noktasını şirkete çevirdi ve ödeme çözümleri, saklama hizmetleri dahil olmak üzere yeni pazarlara ve hizmetlere genişlemesi hakkında konuştu. Gelecekteki büyüme ve olası satın almalar için bir temel olarak Ripple’ın sağlam finansal durumuna değindi.

2024 yılı için kripto piyasası hakkında olumlu bir görünüm sunan Garlinghouse, şirketin uyumluluk ve gerçek müşteri sorunlarına çözüm bulma konusundaki bağlılığını vurguladı. Ayrıca, teknoloji yatırımlarının değişen dinamiklerine değinerek, pazarın daha istikrarlı ve olgun bir ortama doğru kaydığını belirtti.

İlginizi çekebilir: “ETF Onayından Sonra Kripto Paraları Neler Bekliyor?

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.