Skip to main content

Nasdaq yetkilisi Giang Bui’nin 13 Eylül’deki açıklamasında, BlackRock’ın planladığı Bitcoin ETF’nin erken reddi, sonraki başarısını etkilememesi gerektiğini savundu.

BlackRock, 15 Haziran’da spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulundu. BlackRock ürününü kaydettirmek için Form S-1’i doldururken, Nasdaq ürünün listelenmesi için gerekli kurallarda değişiklik öneren Form 19-b4’ü doldurdu.

30 Haziran’da, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu son başvuruyu ve diğerlerini yetersiz ilan ederek erken bir reddedilmeye yol açtı. Ancak bu karar, ürünün özüne veya olası yaşayabilirliğine daha çok düzenleyici prosedürel sorunlarla ilgili. Yine de bu erken retler, başvuranlar için kötü bir işaret olmayabilir.

Nasdaq’ın ABD Hisse Senetleri & ETP’ler Başkanı Giang Bui, Forbes’a şunları söyledi:

“Borsa 19-b4 formunu doldurduğunda, SEC’in bu formun kurallara uygun olmadığını belirlerse yedi iş günü içinde reddetmesi gerekir. Bu aşamadaki red tamamen prosedüreldir ve ürünün yaşayabilirliğiyle ilgili bir gösterge değildir.”

Başlangıçtaki bu reddin ardından, Nasdaq ve diğerleri çeşitli ETF başvuruları için güncellemeler sundu ve Coinbase’i gözetim paylaşımı anlaşması ortağı olarak açıkça listeledi. Bui, bu şekilde ortakları listelemenin alışılmadık olduğunu belirtti; ancak, son eklemenin Nasdaq’ın başvurusunu “mümkün olduğunca güçlü” yapma girişimi olduğunu söyledi.

Diğer Bitcoin ETF’leri Beklemede

BlackRock’ın önerdiği Bitcoin ETF, bu türdeki tek başvuru değil. Nasdaq aynı zamanda Vaklyrie Investments’tan benzer bir teklifle ilgileniyor. Diğer bir borsa olan Cboe ise, Ark Invest, VanEck, WisdomTree, Invesco ve Fidelity dahil olmak üzere diğer varlık yönetimi firmalarından teklifleri ele alıyor.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.