Skip to main content

Kripto Savunucusu Joseph Tsai, Alibaba'nın Yeni Başkanı Oldu

Kripto para sektörüne olan sempatisini gösteren milyarder, yeni görevine 10 Eylül 2023 tarihinden itibaren başlayacak.

E-ticaret konusunda uzmanlaşmış Çin teknoloji şirketi Alibaba Group, Joseph Tsai‘nin Daniel Zhang’ın yerine geçeceğini duyurdu ve yeni başkan olarak göreve başlayacağını açıkladı.

Tayvan-Kanadalı milyarder iş insanı, kripto para endüstrisinin bir savunucusu olarak biliniyor ve adı birkaç dijital varlık projesiyle ilişkilendirilmiştir. Son kaynaklara göre, Tsai’nin kişisel servetini yöneten Blue Pool Capital’in, bir zamanlar öne çıkan kripto para borsası FTX’in iki finansman turuna katıldığı ortaya çıktı.

Yönetimde Değişiklikler

Şu anda İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Tsai, 10 Eylül’de yeni görevine geçecek ve Daniel Zhang’ın yerine geçecek. Öte yandan, Eddie Yongming Wu Alibaba Group’un İcra Kurulu Başkanı olacak ve Zhang’ın Yönetim Kurulu’ndaki yerini alacak.

Zhang, Alibaba Cloud Intelligence Group’un liderliğine devam edeceğini ve “dijital dönüşümlerine devam ettikleri sürece, tüm ölçeklerdeki ve sektörlerdeki işletmelere bulut bilişim ve yapay zeka hizmetlerini daha erişilebilir kılmaya” söz verdiğini belirtti.

Tsai, Wu’nun daha önce Taobao ve Alipay’deki Baş Teknoloji Görevlisi olarak yaptığı çalışmalara dikkat çekerek, “teknoloji platformlarımızı oluşturmak ve stratejik yönlendirmemizi şekillendirmek konusunda önemli bir rol oynadığını” ifade etti. Tsai, Alibaba’nın teknoloji ve yenilik üzerinde odaklanarak yeni yönetim altında büyümeye devam edebileceği umutlarını dile getirdi.

Tsai’nin Kripto Para Tutumu

Yaklaşık 8 milyar dolarlık bir servete sahip olduğu tahmin edilen Tayvan-Kanadalı iş insanı, yıllar boyunca dijital varlık sektörüne yönelik olumlu bir vizyon sergiledi. İlk yorumlarından bazıları 2021 yılının sonlarında geldiğinde, basitçe “Kripto seviyorum” şeklinde tweet attı.

Adı 2022 yılının Şubat ayında tekrar endüstriyle ilişkilendirildiğinde, Blue Pool Capital (Tsai’nin aile ofisi olarak çalışan bir organizasyon), Polygon (MATIC)’un 450 milyon dolarlık finansman turuna katıldı. Şirket ayrıca bu yılın Mart ayında Artifact Labs’ın bağış toplama çabalarına öncülük etti.

Ancak, alandaki tüm yatırımları başarılı olmamış değil. Güney Çin Postası, Blue Pool Capital’in FTX’in iki finansman turunda hisse pozisyonları aldığını 2022 yılının başlarında açıkladı. Hatırlanacağı üzere, borsa Kasım 2022’de iflas başvurusunda bulunarak, kripto para tarihindeki en büyük çöküşlerden birini işaretledi.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.