Skip to main content

Biden Çekildi , Şimdi Bitcoin İçin Neler Bekleniyor?

Tarih Saat Döviz Olay Beklenti Önceki Ay Açıklanan Veri
23 Temmuz Salı 14:00 TRY TCMB Faiz Oranı Kararı %50
23 Temmuz Salı ETH VanEck, Invesco, Fidelity, 21Shares ve Franklin Templeton’ın spot Ethereum ETF’leri işlem görmeye başlayacak.
24 Temmuz Çarşamba LTC Litecoin (LTC) Summit başlayacak.
25 – 27 Temmuz  Bitcoin 2024 konferansı ve Donald Trump konuşmacı

 

BT Kesintileri Vs. BTC

-Kripto paralar, bu haftanın başlarında ABD hisse senetlerindeki düşüşlerle birlikte değer kaybetmişti. Ancak, Cuma günü rallisi, büyük hisse senedi endekslerinin düşüş trendini sürdürmesine rağmen gerçekleşti. Bitcoin,68.000 doların üzerine çıkarak bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı, öte yandan dünya geneli ise büyük bir BT kesintisiyle uğraşıyordu. Siber güvenlik hizmet sağlayıcısı CrowdStrike’ın yazılım güncellemesi nedeniyle dünya genelinde yaşanan bilgisayar kesintileri havayolları, bankalar ve işletmeleri durma noktasına getirirken, bazı kripto gözlemcileri merkezi olmayan sistemler olan halka açık blok zincirlerinin merkezi ağlara kıyasla dayanıklılığını vurguladı.

 

Joe Biden Başkanlık Adaylığından Çekildi

-ABD Başkanı 81 yaşındaki Joe Biden, 5 Kasım 2024 ABD başkanlık seçimlerinde yeniden aday olmayacağını  sosyal medya hesabından paylaştığı yazılı açıklamayla duyurdu ve Demokrat Parti adayı olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i destekledi. Bu karar, eski Başkan Barack Obama ve önemli senatörlerin tavsiyeleriyle parti içinden gelen baskılar sonucunda alındı. Biden’in çekilmesi, kripto para piyasasında önemli dalgalanmalara neden oldu. Tahmin piyasalarında Harris’in adaylığı kazanma şansı %26’ya çıkarken, Trump %63 seviyesinde sabit kaldı.

Hemen ardındanTrump’tan açıklama geldi. “O, ülkemiz tarihindeki en kötü başkan. Ülkemiz tarihine açık ara en kötü başkan olarak geçecek. Başkan Yardımcısı Harris’i yenmek Biden’ı yenmekten daha kolay olacak.” ifadelerini kullandı.

 

Donald Trump, Bitcoin’i Stratejik Rezerv Varlık Olarak Tanıyabilir

-Eski ABD Başkanı Donald Trump’un Bitcoin 2024 Konferansı’nda önemli bir duyuru yapması bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre, eski başkan Bitcoin’i ABD için stratejik bir rezerv varlık olarak ilan etmeyi planlayabilir. Bu söylenti, kripto yatırımcıları ve destekçileri arasında büyük heyecan yaratıyor. Bitcoin yanlısı siyasi liderler uzun süredir BTC’nin stratejik bir rezerv varlık olarak kabul edilmesini savunuyor.

 

Ethereum ETF’lerinin Bu Hafta İşlem Görmesi Bekleniyor

-ABD’deki ilk spot tabanlı ETH borsa yatırım fonlarının (ETF) muhtemelen bu hafta Salı günü işlem görmeye başlayacağı, Cuma günü Cboe tarafından yapılan düzenleyici başvurularda belirtildi.

 

BTC:

Bitcoin’i EgeMoney websitemizde yer alan ITB analizleriyle değerlendirecek olursak; 

Burada mevcut fiyattan karda olan yatırımcıların oranının %93 olduğunu görüyoruz. Büyük kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisi son zamanlarda önemli ölçüde arttı, bu da fiyatın yukarı yönlü hareketini destekleyebilir. Balinaların işlem hacimlerinin de 98.46 milyar dolara ulaştığını görmekteyiz. ITB analizlerine göre 1‘’Ayı’’, 3‘’Boğa’’, 3‘’Nötr’’ beklentiler bulunmakta. Trump’ın bu hafta Bitcoin Konferansında yapacağı konuşma merak konusu yakından takip etmekte yarar var. Bitcoin’i 70.000 USD üzerine atabilir bu konuşma böyle bir durumda ise yeni ATH seviyeleri görebiliriz.

 

ITB Analysis

‘’Bu araştırma raporunda yer alan yatırım bilgi ve yorumları yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.’’
Araştırma Uzmanı at EgeMoney

Uzmanlık alanlarım arasında temel ve teknik analiz, portföy yönetimi, risk analizi ve pazar araştırması bulunmaktadır. Hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlama ve rapor üretme benim önceliklerim arasındadır. Finansal geleceğinizi şekillendirmek ve karar alma süreçlerinize değer katmak amacıyla araştırmalarımı EgeMoney platformu üzerinden sizlere sunuyorum.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.