Skip to main content

RWA yani gerçek dünya varlıkları, gerçek hayatta karşılığı olan varlıkların dijitale dökülmesini ifade eder. Bu dönüşüm ile yatırımcılara yeni fırsatlar sunulmuş olur. EGEM, RWA ticareti için gerekli platformu ve güvenlik önlemlerini kullanıcılarına sunar.

Gerçek dünya varlıkları nedir?

RWA, fiziksel dünyada bulunan gayrimenkuller, sanat eserleri, ya da paralar olabilir. Bu varlıklar, blokzincir üzerinde dijital olarak temsil edilip tokenlaştırılarak yatırım fırsatları sunar. Tokenlar, varlıkların daha likit olmasını ve küçük parçalar halinde alınıp satılmasını sağlar. Bu sayede, daha fazla insan gerçek dünya varlıklarına kolayca erişim elde eder. Yani çok fazla yatırım gerekmeden işlemler tamamlanabilir. EGEM, gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonunu destekleyerek, kullanıcıların dijital yatırımlarını güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerine imkan tanır. Bu, yeni yatırım modelleri oluşturur ve piyasa erişimini genişletir.

EGEM Hakkında

Egem, EGEM Token ile NFT ve F-NFT (yani kesirli NFT) ticaretini sağlayan blockchain destekli güvenilir bir platformdur. Egem, piyasa fiyatı ve içsel değer olmak üzere 2 fiyatlandırma sistemine sahiptir. F-NFT’ler EGEM’e dönüşürken piyasa fiyatı kullanılır. Bundan sonrasında ise 3 aylık değerleme raporları sonucunda içsel değerler ortaya çıkar.

Egem, F-NFT basma, F-NFT Ayrıntılarını Güncelleme, İçsel Değeri Hesaplama, NFT Satışı, NFT Satın Alma, NFT Ayrıntılarını Okuma ve EGEM/TRY İçsel Değerini Okuma işlemlerine sahiptir.

Platformun güvenliği ve şeffaflığı oldukça önemlidir. Blockchain teknolojisinin yanısıra birçok kimlik doğrulama adımı ile kullanıcıların güvenliği gözetilir. Bunun yanısıra, akıllı sözleşmeler de şeffaflığı sağlamada önemli bir etkendir. Adil değer ve uyum konusunda oldukça hassastır.

EGEM ve RWA İlişkisi

EGEM, RWA tokenizasyonunu sağlar. EGEM token, fiziksel varlıkların dijital temsilidir. Bu token ile yatırımcılar gerçek dünya varlıklarını satın alabilir ya da o varlıkların kesirli sahibi olabilir. Ayrıca, EGEM token ile varlıkların bölünebilirliği artar, yani kesirli NFT sistemi vardır.  Böylece yatırım fırsatları genişler. EGEM altyapısı, RWA süreçlerinin daha hızlı ve maliyet etkin yürütülmesini sağlar. Bu da kullanıcıların yatırımlarını kolayca yönetmesini mümkün kılar.

Bu iş modeli, gayrimenkul varlıklarının dijitalleştirilmesi ve yatırımcılara kripto para birimleri aracılığıyla erişim sağlayarak mülk yatırımlarını demokratikleştirmeyi amaçlamaktadır. Kullanıcılar gerçek dünyada var olan mülklere kesirli bir şekilde sahip olabilir. Bu kesirli parçalara F-NFT denir. NFT ve F-NFT’ler, EGEM ile satın alınır. Aynı zamanda platform üzerinde satılabilmeleri de mümkündür. Bu parçaların sahipleri yalnızca mülkün dijital temsillerine sahip olurlar. Fiziksel mülkiyet hakları, mülkün asıl sahibine aittir. Mülkün değerinin düşmesi ve artması ile gelir elde edilebilir.

EGEM ile RWA Geliri Elde Etmek

Gerçek Dünya Ev için NFT fiyatları, altındaki gayrimenkulün güncellenmiş değerine dayanarak her üç ayda bir yeniden değerlendirilir. Fiyat değişimlerini etkileyen başlıca faktör, ilişkili gayrimenkulün mevcut piyasa değeridir. Diğer faktörler arasında NFT’lerin talebi, ekonomik koşullar ve genel piyasa duyarlılığı bulunabilir.

Güncellenmiş fiyat, bir değerlendirme süreci aracılığıyla belirlenir; bu süreç, gayrimenkul uzmanlarından danışmanlık almayı, piyasa trendlerini değerlendirmeyi ve mülk değerinde herhangi bir ilgili değişikliği göz önünde bulundurmayı içerebilir. ROI, NFT’lerinizin mevcut değerini başlangıçtaki satın alma fiyatıyla karşılaştırarak hesaplanır. Yüzde olarak ifade edilir ve yatırımınızın karlılığını gösterir. ROI garantilenemez ve dalgalanmalar açık bir gelir akışıdır. Bu durumda yatırımcıların, bir işlem yapmadan önce dikkatle araştırması önerilir.

Gerçek dünya varlıklarının likiditesi, piyasa talebine ve temsil edilen NFT’lerin özelliklerine bağlı olarak değişebilir. Mümkün olan en yüksek likiditeyi sağlamak için, yatırımcıların NFT’lerini hızlı ve verimli bir şekilde alıp satabilecekleri bir piyasa sunmaya çalışıyoruz.

 

Özetlemek gerekirse, EGEM, fiziksel varlıkları dijital dünyaya taşıyarak yeni fırsatlar sunuyor. RWA ve EGEM’in sunduğu çözüm, dijital ekonomi için büyük bir potansiyel oluşturuyor. EGEM, gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonu ile yatırımcılar ve işletmeler için güvenilir bir altyapı sağlıyor. Bu ilişki de yeni nesil yatırım ve varlık yönetimi modellerinin gelişimine katkı sağlıyor.

 

 

 

 

 

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.