Skip to main content

Kripto Zirveleri Haftasında Ekonomik Gelişmeler:

Tarih Saat Döviz Olay Beklenti Önceki Ay Açıklanan Veri
6 Mayıs Pazartesi XRP SEC’in Ripple davasıyla ilgili yanıt vermesi için son gün.
8 Mayıs – 9 Mayıs BTC Kripto ve Dijital Varlıklar Zirvesi 
9 Mayıs Perşembe 14:00 GBP Birleşik Krallık Faiz Oranı Kararı (Nisan ayı) 5,25% 5,25%
9 Mayıs Perşembe 10:30 TRY TCMB enflasyon raporu
9 Mayıs – 10 Mayıs BTC Hong Kong’da Bitcoin Asia konferansı 

 

Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararını açıkladı ve beklentiler dahilinde 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Fed’den yapılan açıklamada, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 oranında enflasyon hedeflediği belirtilerek, bu hedeflerin desteklenmesi amacıyla federal fon oranının yüzde 5,25-5,50 aralığında tutulmasına karar verildiği aktarıldı. Bir de geçen haftanın öne çıkan verisi Tarım Dışı İstihdam rakamları olmuştu. Beklenenden kötü gelen veri Bitcoin’in yükselmesini sağladı. Veri açıklandığı saatlerde başlanan yükselişle beraber şu anda Bitcoin’in 64.000’in üzerinde tutunmaya çalıştığını görmekteyiz.

 

Solana tabanlı Gameshift platformu, Google Cloud ile ortaklığını duyurdu.

X hesabındaki paylaşımda , Solana Labs, GameShift’i müşterilerine sunmak ve dijital oyun varlıkları ile kullanıcı tarafından oluşturulan içeriklerin Web2 oyunlarına entegrasyonunu hızlandırmak ve blockchain teknolojisinin oyun alanında ana akım olarak benimsenmesini teşvik etmek için Google Cloud ile ortaklığı başlattığını söyledi.

“GameShift Google Cloud ile birlikte!”

Google Cloud ile oyun geliştiren geliştiriciler, GameShift’in web3 API’sini kullanarak sadece birkaç tıklama ile zincir üstü varlıkları, küresel ödemeleri ve daha fazlasını Solana’ya kolayca entegre edebilecekler.

 

Chainlink ile Rapid Addition Ortak Oldu.

Chainlink, kurumsal dijital varlık ticareti için FIX’e özel bir adaptör geliştirmek üzere FIX bağlantı sağlayıcısı Rapid Addition’la ortaklık kurdu. Chainlink’in Zincirler Arası Birlikte Çalışabilirlik Protokolünü kullanan ortaklık, bankaların ve finans kurumlarının gayrimenkulden yenilenebilir enerji ürünlerine kadar bir çok çeşitli tokenize varlıklarla etkileşimde olmasına olanak tanır. İşbirliği, ticari tahsisler için tek bir doğruluk kaynağı sağlamayı, hata oranlarını azaltmayı, eski sistemleri entegre etmeyi ve yeni blok zinciri tabanlı varlık türleriyle etkileşime girmeyi amaçlıyor. 

 

Ripple, HashKey DX İle Stratejik İşbirliği

Ripple, HashKey Group’un firması HashKey DX ile stratejik bir işbirliği yaptı.Ortaklık, Japon endüstrisinde XRP Ledger destekli iş çözümlerini başlatmayı amaçlıyor.

 

Vodafone İle Microsoft Stratejik Ortaklığı ve Kripto Hamlesi

Vodafone, kripto para cüzdanlarını SIM kartlarıyla entegre ederek akıllı telefon sahiplerini blockchain teknolojisiyle daha da yakınlaştırmayı planlıyor.

Vodafone’un bu gelişmesi , Hindistan’da hizmet veren ve Vodafone Group’un %45 hissedarı olan Vodafone Idea Ltd’nin yaklaşık 3 milyar dolarlık borç alabileceği bir finans planı açıklamasında gerçekleşti.

Vodafone’un blockchain alanındaki lideri David Palmer, yakın bir tarihte Yahoo Finance Future Focus programına katılarak şirketin akıllı telefonlarda kullanılan SIM kartlarına blockchain entegrasyonu planı hakkında konuştu:

2030 yılına kadar 20 milyardan fazla cep telefonunun faaliyette olmasını bekliyoruz ve bunların çoğu akıllı telefon olacak. … Bu nedenle sim kartı dijital kimliğe bağlamaya, sim kartı blockchain’e bağlamaya ve bu entegrasyon için sim kartlarda sahip olduğumuz kriptografiyi kullanmaya odaklandık.dedi.

Geçtiğimiz günlerde Vodafone, müşterileine daha işlevsel yapay zeka hizmetleri sunmak adına Microsoft ile 10 yıllık stratejik bir ortaklık imzaladığını da duyurmuştu.

 

BTC:

Bitcoin’deki beklentileri  ITB analizleriyle değerlendirme yapacak olursak;

ITB analiz BTC

 

Bu hafta Bitcoin tutanların kar oranının %89’a düştüğünü görmekteyiz. Toplam borsa girişleri 8 milyarın üzerindeyken toplam borsa çıkışları 7 milyar dolar seviyelerinden devam etmekte. 

ITB analizlerine göre 0‘’Ayı’’, 2‘’Boğa’’, 5‘’Nötr’’ beklentiler mevcut. Bu durumda Bitcoin’in geçen hafta açıklanan verilerin de etkisiyle daha ılımlı bir görüntü sergilediğini söyleyebiliriz.

 

ETH:

Elliot Dalga Teorisinin ürettiği sonuçlara göre kısa vadede negatif, uzun vadeye doğru pozitife dönen bir görüntü bizleri karşılıyor.

Üçüncü dalgadan alınan en başarılı olması beklenen işlem sinyali orta uzun vade aralığında pozitif beklentiyle 4.000 USD’nin üstünü hedeflemektedir. Orta v uzun vade için ETH tarafında güçlü piyasa beklentileri de bulunmaktadır. Ethereum eğer güçlü kalmaya devam ederse Elliot Dalga Teorisinin 2. Hedefi  olarak orta ve uzun vadede 6.000 USD’nin üzerinde hareketlenmeler de gözlemleyebiliriz.

 

ETH Elliot Analiz

 

‘’Bu araştırma raporunda yer alan yatırım bilgi ve yorumları yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.’’

 

Araştırma Uzmanı at EgeMoney

Uzmanlık alanlarım arasında temel ve teknik analiz, portföy yönetimi, risk analizi ve pazar araştırması bulunmaktadır. Hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlama ve rapor üretme benim önceliklerim arasındadır. Finansal geleceğinizi şekillendirmek ve karar alma süreçlerinize değer katmak amacıyla araştırmalarımı EgeMoney platformu üzerinden sizlere sunuyorum.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.