ITB (IntoTheBlock) QuickView Analizleri, makine öğrenimi algoritması ile geliştirilmiş bir kripto tahmin metodudur. ITB Analizleri başlığı altında bu özelliği kullanarak ilgilendiğiniz herhangi bir kriptonun “genel” bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, gördüğünüz grafikleri ve sinyalleri/tahmin kartınlarını nasıl okuyacağınızı bilmektir.
ITB Analizleri iki bölüme ayrılır: Hızlı Bakış ve Tahminler. Bu yazıda, EgeMoney Hızlı Bakış grafiklerine nasıl erişeceğinizi ve bu analizleri nasıl kullanacağınızı anlatacağız.
EgeMoney QuickView (Hızlı Bakış) Analizlerine Nasıl Erişirim?
EgeMoney ITB Analizlerinde yer alan QuickView (Hızlı Bakış) özelliği için, web sitesinde yer alan menüde “Analiz” başlığına geldiğinizde, “ITB Analizleri” butonuna tıklamalısınız.
Karşınıza çıkan sayfanın sağ üstünde yer alan menüden, Hızlı Bakış’a tıkladığınızda karşınıza bu analiz yöntemine ait analizler çıkar.
Solda yer alan menüde, analizini ve grafiğini görebileceğiniz her kripto paranın birimini görürsünüz. Bu menü, sistemimizde verileri mevcut olan ve sizin de erişebileceğiniz tüm kripto para birimlerini içerir.
Hangi para biriminin analizine ulaşmak istiyorsanız, o para birimine tıklamanız yeterlidir. Örneğin, Bitcoin için BTC üzerine, Etherium için ETH üzerine tıklayabilirsiniz. Tıkladığınız birime ait veriler, bir kart üzerinde karşınıza çıkar.
En üstte çıkan bu kart, size kısa bir özet sunar. Burada gördüğünüz bilgiler, bir kripto paraya dair genel özetlerden oluşur. Kartın üzerinde en başta gördüğünüz kutu, piyasa fiyatına dair bir analizi içerir. IntoTheBlock, token bakiyesi olan her adres için o token’ların satın alındığı ortalama maliyeti belirler ve bunu piyasa fiyatı ile karşılaştırır. Piyasa Fiyatı > Ortalama Maliyet ise adres “Kârda” olur. Piyasa Fiyatı < Ortalama Maliyet ise adres “Zararda” olur.
İkinci kutu balinaların ve yatırımcıların toplam stoklarını belirtir.
Üçüncü kutu, başlıkta da açıklandığı ile Bitcoin ile 30 günlük fiyat korelasyonunu verir. Korelasyon, eş zamanlı olarak meydana gelen değişimlere denir. Eğer Bitcoin arttığında ilgilendiğiniz diğer coin de artıştaysa, pozitif korelasyon mevcuttur. Bu duruma günlük hayatta da denk gelebiliriz. Örneğin, bir insan ne kadar sosyal ise o kadar fazla arkadaşı vardır. Kişinin sosyalliği ve arkadaş sayısındaki ilişki, pozitif korelasyondur. Doğal olarak bu bölümü incelediğinizde, ilgilendiğiniz kripto varlığın Bitcoin ile doğrusal bir ilişki kurup kurmadığını anlamış olursunuz.
Dördüncü kutu, ağırlıklı ortalama elde tutma süresine göre adreslerin sınıflandırmasını verir. Sırasıyla 1 yıldan fazla, 1-12 ay ve 1 aydan az zaman dilimlerinin yüzdelerini okuyabilirsiniz.
Beşinci, yani ikinci sıradaki ilk kutu; seçtiğiniz coinin Her biri 100.000$ veya üzeri değerde olmak üzere işlem sayısını gösterir. Burada yer alan çizgisel grafiğin üzerine geldiğinizde, zamanları görebilirsiniz. İşlem sayısı, aslında tercih ettiğiniz kripto varlığın ne kadar kişi tarafından büyük hacimli işlemler için tercih edildiğinin istatiksel halidir.
- ve son kutu işlem demografisidir. Bu kutuda, dünyanın dört bir yanından insanların hangi zaman diliminde işlem yaptığının yüzdesini görürsünüz.
İlk kartın aşağısına indiğinizde, “Sinyaller” başlığı ile başlayan farklı kartlar görürsünüz. Bu bölümü, sağ üstte yer alan iki farklı butondan iki farklı şekilde okuyabilirsiniz. Birincisi yukarıdaki gibi liste şeklindeyken, ikincisi gösterge olarak çalışır:
Bu kısımda okumanız gereken sinyaller vardır. Ayı-Boğa göstergesi, Zincir Üzeri Sinyaller, Kripto Borsa Sinyalleri ve Kripto Türevler Sinayalleri olmak üzere dört farklı gruplandırma mevcuttur. Aynı şekilde, seçtiğiniz coini ve zaman aralığını her değiştirdiğinizde buradaki veriler ve sinyaller de değişir.
Zincir Üzeri Sinyaller: Net Ağ Büyümesi, Kar, Konsantrasyon ve Büyük İşlem Hacmini gösterir.
Kripto Borsa Sinyalleri: Akıllı Fiyat ve Emir-Hacim Uyumsuzluğunu gösterir.
Kripto Türevler Sinyalleri: Vadeli işlemler piyasa ivmesini gösterir.
Bu okumalarda, sinyallerde yer alan “Ayı” ve “Boğa” terimleri hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Belirli bir finansal pazarda fiyatların hızla yükselmesi, Boğa sezonunun başladığını anlatır. Bunun tam tersi olarak, önemli bir ölçüde düşüş yaşandığında ise “Ayı” sezonunun başladığı bilinir. Bu durumda; Sinyaller kartında gördüğünüz bu kavramlar aslında piyasaların gidişatını belirtir.
QuickView Analizleri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz bize ulaşabilir, ya da Telegram Botumuzu kullanarak istediğiniz verilere daha kolay erişebilirsiniz.
Analizler hakkında daha detaylı bilgi için blog.egemoney.com sayfamızı ziyaret ediniz.